Blog

OSLIKAVANJE DJEČJE AMBULANTE U OGULINU

Svaka priča ima svoj početak i kraj. Najdraže su nam one smirujuće pozitivne, milinom i dobrotom ukrašene. Zbog nekih ispustimo suzu, a druge nam izmame osmijeh. Ali u našem uznemirujućem svijetu, najviše su tražene pozitivne, nadahnjujuće priče sretnog završetka.

Jedna takva, dešavala se dva vikenda u siječnju mjesecu 2014.godine (18. do 25. siječnja), u čekaonici dječje ambulante u ogulinskom Domu zdravlja. Pokrenula ju je ravnateljica Zlata Poljak u želji da zabavi i razvedri uplašena dječja lica u očekivanju pregleda, ili da umiri zabrinuta lica mama i tata dok u naručju stišću svoje “bubane” mališane.

Kao i nebrojeno puta do sada kada se radi o dobrobiti najvećeg blaga na svijetu, sretnih i zadovoljnih dječjih lica, ideju je prihvatila marljiva ekipa Društva Naša djeca Ogulin i njihovi prijatelji, koji se uvijek s radošću odazovu pomno organiziranim akcijama.

Prije nekoliko godina oslikavali su odjel pedijatrije Opće bolnice Ogulin, jer se već 15 god u Društvu naša djeca se provodi akcija “Za osmjeh djeteta u bolnici”, tako da je i ovoga puta opuštena ekipa: Đurđica, Željka, Ivanka, Andrijana, Ivana TS, Marina, Ivana K, Dora, Dorotea, Nikola, Domagoj, Kristina i Ljiljana, spremno prionula na kreiranje jedne pozitivne ogulinske priče.

Pažljivo, tiho i samozatajno na bijelim zidovima čekaonice, polako je nastajao svijet, koji će odvesti svaku maštovitu dječju glavicu u tihanu čaroliju podmorja ili rascvjetalu “šumicu u kojoj su u svom tajnom naselju živjela malena stvorenja”, za koja svi dobro znamo da se zovu Štrumfovi. Možda čak i otkriju zašto miš Jerry toliko zadirkuje pobješnjelog Toma.

Kako god bilo, sada će biti ugodnije čekanje na pregled kod doktorica tete Žgele i tete Marine (kako ih mališani zovu), a sestrama Ivanki i Kristini, biti će lakše razvedriti uplakana dječja lica.

Ako ste mislili da je ovoj našoj vedroj priči kraj, niste u pravu! Spremaju se nova iznenađenja, koja ćemo opet rado ispričati, na veselje sve djece našega lijepoga grada!