Blog

DRUŠTVO NAŠA DJECA TUHELJ OBILJEŽILO DJEČJI TJEDAN

U suradnji s OŠ Lijepa naša Tuhelj organiziran je skup djece na školskom igralištu, u srijedu 9. listopada u 12.00 sati. Držeći se za ruke svi učenici i nastavnici škole formirali su dva velika kruga. Nakon pozdrava predsjednice DND-a Tuhelj Snježane Romić viknuli su već svoj djeci poznati moto„Ljubav djeci prije svega! i „Odrasli čujte mišljenje djece!“ Djecu je pozdravila ravnateljica škole Natalija Knezić-Medvedec, a pridružio im se u krugu i načelnik Općine Milivoj Škvorc. Svi su zaželjeli djeci puno igre, druženja i dobrih ideja za veselo djetinjstvo. Djeca su mogla cijeli tjedan u kutiju stavljati svoje poruke odraslima.

citaj_mi_tuhelj_13

Jedna od provedenih aktivnosti unutar Dječjeg tjedna je i projekt ‘Čitaj mi’koji promiče čitanje naglas u obitelji, odnosno potiče odrasle da čitaju svojoj djeci. U suradnji sa školskom knjižnicom, učenici od prvog do četvrtog razreda izrađivali su slikovnice na temu odabrane priče koju su čitali u svojim razredima. Pri tome je svaki razred izradio vlastitu tematsku slikovnicu.

Završeni su izbori za predstavnike/ce u Dječje vijeće. Glasovanjem su izabrani novi dječji vijećnici, a konstituirajuća sjednica održat će se 4.studenog u prostorijama Općine Tuhelj. Koordinacijski odbor Grad/općina prijetelj djece Općine Tuhelj objavio je likovni i literarni natječaj „Za moju obitelj“ koji traje do kraja studenoga.

mlade_nade_tuhelj_13

U subotu, 12. listopada organizirana je zabavna i revijalna večer „Mlade nade“. Na veseloj raspjevanoj i zvucima glazbe ispunjenoj večeri sudjelovalo je 30 izvođača u 16 točaka. Mladi izvođači primljeni su toplim aplauzom i uz podršku publike u kojoj su bili roditelji i prijatelji. Osim djece Tuhlja nastupili su i gosti iz Klanjaca i Huma na Sutli. Prikupljenim sredstvima od prodaje ulaznica pomoći će se djeci slabijeg socijalnog statusa da odu u školu u prirodi i na maturalno putovanje.