Blog

OBILJEŽAVANJE DJEČJEG TJEDNA I MEĐUNARODNOG DANA ŠKOLSKIH KNJIŽNICA U OROSLAVJU

DND Oroslavje u suradnji sa OŠ Oroslavje ove je godine organiziralo brojne aktivnosti vezane uz Dječji tjedan.

Na početku devetog mjeseca raspisan je likovno-literarni natječaj na temu “Grad po mjeri djeteta”. Povijesna grupa također se uključila u ovaj projekt i provela istraživanje među učenicima i Oroslavčanima kakve osobine bi trebao imati gradonačelnik. Djeca su pisala poruke odraslima pod motom“Odrasli, čujte i naš glas”. Za učitelje i odrasle bilo je održano predavanje, edukacija o zdravom sjedenju.

Glavna svečanost održana je u petak, 11. 10. na Svjetski dan djevojčica. Najprije su učenici viših razreda pod vodstvom profesora Krešimira Hamera demonstrirali učenicima poligon za bicikle. Iza toga slijedila je svečanost kojoj je nazočio i oroslavski gradonačelnik Ivan Tuđa. Članovi povijesne skupine pod vodstvom profesorice Andrijane Tomić prezentirali su rezultate istraživanja, kakve osobine bi trebao imati gradonačelnik. Učenici koji su bili najuspješniji na likovno-literarnom natječaju dobili su prigodne nagrade koje im je uručio gradonačelnik.

Nagrade su primili:

LIKOVNI RADOVI-NIŽI RAZREDI

1. Tin Bakek, 4. A

2. Korina Kralj, 4.B

3. Teo Husanović, 2. B

LITERARNI RADOVI-NIŽI RAZREDI

1. Lovro Gredičak, 4. A

2. Marta Mrzljak, 2. B

3. Kristina Čajko, 3. C

LIKOVNI RADOVI- VIŠI RAZREDI

1. Petra Barlović, 8. C

2. Marija Ivić, 8. C

3. Stela Grbec, 8. A

LITERARNI RADOVI- VIŠI RAZREDI

1. Leticija Brakus, 6. B

2. Tihomir Falatec, 7. B

3. Mirela Tomić, 8. C

Cijeli program vodili su već dobro uvježbani voditelji: Leticija Brakus, Dominik Tomić i Mihael Šuk.

Na kraju programa predsjednica DND-a Ankica Šuk zahvalila se svim kolegicama koje su se uključile u aktivnosti vezane uz Dječji tjedan, svim sponzorima koji su osigurali nagrade za najuspješnije učenike kao i Krapinsko-zagorskoj županiji i Gradu Oroslavju koji su donacijom osigurali slatkiše za svu djecu predškolskog i školskog uzrasta.

 

Učenici 2. b razreda OŠ Oroslavje obilježili su i Međunarodni dan školskih knjižnica

Ova godina posvećena je čitanju na glas. Svi znamo koliko je čitanje važno, pa smo se uključili u taj projekt. Često učenicima na glas čitam razne priče i oni uživaju u tome. Jednako tako uključujem bolje čitače da oni čitaju na glas cijelom razredu. Da bi učenicima bilo što zanimljivije, u razred pozivam i razne goste. Tako smo imali jednu mamu koja nam je čitala priču. Učenici su bili oduševljeni novim licem u razredu. Pažljivo su slušali i još dugo o tome pričali.

To me je potaknulo da u goste pozovemo jednog tatu koji sam izmišlja razne priče i priča ih svojoj djeci prije spavanja. Priznao mi je da je tako i ljetos na plaži imao publiku koja je slušala njegove priče.

Nama je ispričao kako je on, Krunek, išao kod svog prijatelja raka Branka koji živi na dnu mora. Bilo je tu kojekakvih pustolovina i napetih situacija, ali je na kraju sve dobro završilo. Mi smo naučili da nikad nije kasno da postanemo dobri. Također smo naučili da svatko od nas može utjecati na druge i potaknuti ih da čine dobra djela.

Slušajući priču dobro smo se zabavljali, usput smo nešto i naučili a na kraju nas je gost počastio bombonima. Može li se zamisliti ljepši sat hrvatskog jezika ?

Predsjednica DND-a Oroslavje i učiteljica 2. B razreda

Ankica Šuk