Blog

PRVA HUMANITARNA AUKCIJA ILUSTRACIJA U HRVATSKOJ ZA AKCIJU „ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI“

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske održat će se 21. studenoga 2013. godine u 19 sati u Kući Europe humanitarna aukcija ilustracija najuglednijih hrvatskih autora za akciju „Za osmijeh djeteta u bolnici“.

Ovu humanitarnu aukciju je podržalo 20 najpoznatijih hrvatskih ilustratora/ica i likovnih umjetnika/ica nagrađivanih u zemlji i svijetu, a koji su za ovu svrhu donirali 41 ilustraciju (I. Antolčić, Z. Bašić, M. Ćeran, I. Guljašević, M. Hajdinjak, B. Hollingsworth, M. Jelić, D. Jerabek, D. Kolanović, D. Kukić, Ž. Mezić, Ž. Prstec, S. Puntarić, V. V. Radoičić, S. Rešček Ramljak, T. Tomić, T. Torjanac, I. Vitez, P. Vončina i T. Zlatić).

Kupnjom vrhunskih, maštovitih i originalnih likovnih radova omogućit ćete opremanje igraonica, škola i prostora za boravak djece i roditelja te edukaciju bolničkog osoblja i volontera na dječjim odjelima u bolnicama u Hrvatskoj koji sudjeluju u akciji „Za osmijeh djeteta u bolnici“, a koja promiče i primjenjuje suvremena načela humanizacije bolničkog liječenja djece.

Na aukciji će s nama biti i osobno gospodin Ivo Josipović, predsjednik RH koji podržava njezine plemenite ciljeve, a kroz program aukcije vodit će nas jedna od najvećih i najpoznatijih hrvatskih TV-voditelja i spikera gospodin Oliver Mlakar.

Pozivamo cijenjene veleposlanike, dužnosnike, domaće i međunarodne tvrtke, škole i vrtiće i ostale ustanove i organizacije za djecu, liječnike, odvjetnike i osobe iz javnog, sportskog i kulturnog života da podržite aukciju kako bismo svi zajedno učinili boravak djeteta u bolnici lakšim i ljepšim.

Partner aukcije: Predstavništvo Europske komisije u RH.

Glavni sponzor: Abbott

Ostali sponzori (dosad): Zvečevo, Bačelić, Sermon… A JOŠ STIGNETE POSTATI I VI na kontakte: 01/ 49 22 959 ili e-mail: lana@savez-dnd.hr.

Na ovim poveznicama možete preuzeti katalog aukcije, pozivnicu i priopćenje za javnost za humanitarnu aukciju ilustracija.

Veselimo se Vašem dolasku!

SAVEZ DRUŠTAVA NAŠA DJECA HRVATSKE

 

S DJECOM I ZA DJECU