Blog

GRAD NOVA GRADIŠKA UPRILIČIO PRIJEME ZA USPJEŠNE MLADE NOVOGRADIŠČANE

S ciljem promicanja sportskih i drugih rezultata djece  u izvanškolskim aktivnostima,  Grad Nova Gradiška je ove godine organizirao susrete potpore i druženja s djecom  koja svojim uspjesima pronose i ime svog grada. Zamjenici gradonačelnika Dario Ban i Ljiljana Lukačević primili su  mlađe pionire NK „Sloge“, prvake 1. kvalitetne lige mladeži Slavonije i Baranje u protekloj sezoni.  Gradonačelnik Željko Bigović bio je domaćin prijema djece i mladih iz Taekwondo kluba „Vukovi“, koji su u proteklih sedam godina u Novu Gradišku  donijeli više od 400 medalja,  imaju 12 prvaka Slavonije i Baranje, toliko  i dvoprvaka, 4 kadetske državne medalje s prvenstva Republike Hrvatske i 4 sportaša koji su kategorizirani od strane Hrvatskog olimpijskog odbora. Pojedini sportaši su nagrađivani i od strane Grada Nova Gradiška i Brodsko-posavske županije, a klub je odlikovan Medaljom i Grbom Grada.

Gradonačelnik je upriličio i prijem za novogradiške mažoretkinje   koje su na ovogodišnjem 18. državnom prvenstvu, kojemu je Grad Nova Gradiška bio domaćin po drugi puta, ekipno osvojile prvo mjesto s tri koreografije.  a proslavi „zlata“ i ostalih sjajnih  uspjeha Mažoretkinja grada Nove Gradiške  na nedavno održanom Europskom prvenstvu nazočila je zamjenica gradonačelnika Ljiljana Lukačević.

U  ponedjeljak 13. listopada 2014.g. zamjenica gradonačelnika je posjetila djecu uključenu u aktivnosti Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, a  u velikoj  Gradskoj vijećnici  upriličila je  prijem za članove ženskog i muškog vatrogasnog podmlatka DVD-a Nova Gradiška, djecu dobi 6-12 godina,  koji su u tekućoj godini ostvarili zapažene rezultate na 10. Županijskom vatrogasnom natjecanju, memorijalnim i vatrogasnim kupovima diljem Hrvatske. Prijem je upriličen i za uspješne pojedince, članove njihove obitelji i trenere – Niku Žulj, devetogodišnju djevojčicu  koja trenira u plesnoj školi Rekreacijskog centra Iv, a ove je godine osvojila 1. mjesto u Hrvatskoj  na prestižnom plesnom natjecanju „EUROPEAN DANCE UNION“  i  3. mjesto na Međunarodnom plesnom natjecanju u održanom u Poreču te za  dječaka Marka Derjanovića, člana Sportsko-ribolovne udruge „Mrena“ Nova Gradiška, koji je osvojio  3. mjesto na Svjetskom ribolovnom prvenstvu održanom u Nizozemskoj.