Blog

POVODOM 40. GODIŠNJICE MARKE FRUTEK FRUCTAL PODRŽAO PROJEKT ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI

fructal logo

Tvrtka Fructal ove godine obilježava već 40. rođendan Fruteka, jedne od najpoznatijih robnih marki namijenjenih najmlađima. Fructal je tim povodom darovao 40.000 eura mališanima i njihovim obiteljima iz cijele regije, a u Hrvatskoj pružio podršku Savezu društava Naša djeca Hrvatske putem projekta „Za osmijeh djeteta u bolnici“.

Ove godine u listopadu Fructal obilježava poseban dan: jedna od njihovih najpoznatijih robnih marki, naime, slavi 40. rođendan.

Tim je povodom Fructal odlučio da će priskočiti u pomoć mališanima i njihovim obiteljima koji su se našli u teškom položaju. Fructal je tako darovao 40.000 eura mališanima i njihovim obiteljima iz cijele regije u kojoj se prodaje Frutek. Luka Jejčič, glavni direktor Fructala pritom je rekao:

»Fructal je povodom 40. godišnjice Fruteka, robne marke namijenjene upravo djeci, odlučio pružiti podršku različitim projektima u šest država regije sa ciljem da djeci olakša odrastanje jer vjerujemo da svako dijete zaslužuje bezbrižno djetinjstvo. U Hrvatskoj se podrškom u iznosu od 6.000 eura pridružujemo projektu Za osmijeh djeteta u bolnici koji organizira Savez društava Naša djeca Hrvatske. Fructal tako ostvaruje svoju društvenu odgovornost jer smo svjesni da su djeca naša budućnost.«

U okviru projekta Za osmijeh djeteta prikupljaju se sredstva za hospitaliziranu djecu. Ciljevi su projekta promicanje i primjena suvremenih načela humanizacije bolničkog liječenja djece i provodi se kontinuirano tijekom godine, u vremenu dok djeca borave u bolnici. Prikupljena sredstva članovi Saveza DND namijenit će kupnji opreme u igraonicama i igračaka koje će biti dostupne najmlađima. Izjava predsjednice Saveza DND, prof. dr. sc. Aide Salihagić Kadić:

»U ime Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ izražavam veliko zadovoljstvo i zahvalu Fructalu što su prepoznali naše napore u podizanju standarda liječenja djece u Hrvatskoj te što su nam svojom donacijom odlučili pomoći u ostvarivanju ciljeva Akcije, a njezin je krajnji cilj olakšati i uljepšati boravak djeteta u bolnici, te tako prevenirati kratkotrajne i dugoročne posljedice hospitalizacije na zdravlje u djetinjstvu i odrasloj dobi.

Pravo na igru pravo je svakog djeteta, a igra je posebno važna i ljekovita djetetu u bolnici. Ovu donaciju namijenili smo opremi za igraonice u deset bolnica/dječjih odjela koji nose prestižni naslov Bolnica/bolnički odjel – prijatelj djece. 

Još jednom zahvaljujemo što ćete ovom donacijom pridonijeti stvaranju radosnijeg okružja za malenu djecu u bolnicama.« 

frutek sredina

 

Nekoliko podataka o Fruteku:

Prije 40 godina u Fructalu je razvijena posebna linija proizvoda za djecu iz kojih se razvila nova robna marka Frutek. Svi smo je zapamtili po kultnom spotu: „kuhamo i gulimo, režemo i meljemo“.

Frutek je od tada „odrastao“, dodani su mnogi novi proizvodi, kašice i sokovi, a prodaje se na više od 10 tržišta: osim Slovenije još u svim državama regije, u Rusiji, Ukrajini, Bjelorusiji, Bugarskoj, Litvi, Latviji i Kazahstanu.

Osim legendarnih sokova, nektara i kašica Frutek, Fructal već nekoliko godina proizvodi i puni i posebnu liniju sokova Frutek mama. Fructal tako već četiri desetljeća brine o tome da iz maloga izraste veliko.

Uz ovu, važnu 40. godišnjicu, Frutek je dobio i nov, osvježen izgled. A sljedeće se godine očekuje još nekoliko novosti.

frutek dolje

 

Više informacija: Fructal d.o.o., pr.info@fructal.si;  www.fructal.si, www.frutek.si