Blog

GRAD OZALJ POSTAO GRAD-PRIJATELJ DJECE

Dana 28. travnja 2017. Grad Ozalj je nizom svečanosti obilježio Dan grada. Gradskim ulicama krenuo je svečani mimohod, zatim je u Župnoj crkvi Svetog Vida služena Sveta misa, a nakon Mise položeni su vijenci na spomen ploču na Starom gradu. Središnja svečanost bila je svečana sjednica Gradskog vijeća, koja je održana u prostoru Osnovne škole Slave Raškaj u Ozlju na kojoj su podijeljena priznanja zaslužnim građanima i tvrtkama koje djeluju na području Ozlja i doprinose razvoju lokalne zajednice.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnici Grada Ozlja, gospođi Gordani Lipšinić, svečano je uručena maketa „Grad Ozalj – prijatelj djece“ čime je Grad Ozalj dobio status grada prijatelja djece.

Nakon više od tri godine priprema i prijave za stjecanje uvjeta za kandidaturu za status „Grad-prijatelj djece“, Grad Ozalj je status i dobio. Uspješnom suradnjom i koordinacijom aktivnosti svih gradskih institucija i organizacija civilnog društva koje rade s djecom i mladima, kandidatura za status je ocijenjena pozitivnom i Središnji koordinacijski odbor Saveza Društava naša djeca Hrvatske je donio odluku o dodjeli statusa Grad prijatelj djece.

Titula i maketa gradonačelnici Grada Ozlja, gospođi Gordani Lipšinić, svečano je uručila gospođa Snježana Krpes, tajnica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, u ime Koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ kojeg čine predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, uz suradnju Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Udruge gradova, Udruge općina, Hrvatske zajednice županija te koordinatora iz gradova i općina.

Primivši maketu i počasno priznanje gradonačelnica Grada Ozlja zahvalila se svima koji su sudjelovali i aktivno doprinijeli realiziranju svih aktivnosti u pripremi te je pozvala građane i građanke Ozlja da se pridruže sljedećim programima i događanjima namijenjenim poboljšanju kvalitete života djece i mladih u Ozlju.