Blog

HUMANITARNI KONCERT „DJECA I MLADI ZA DJECU S POSEBNIM POTREBAMA“ U DELNICAMA

Dječje vijeće Grada Delnica u okviru aktivnosti „Aktivna dječja participacija u lokalnoj zajednici“ organiziralo je 10. travnja 2014. godine humanitarni koncert „Djeca i mladi za djecu s posebnim potrebama“

Ideja o organizaciji humanitarnog koncerta javila se na sastancima Dječjeg vijeća. Članovi vijeća zaključili su da bi trebali dati neki oblik podrške svojim prijateljima i vršnjacima koji odrastaju s posebnim potrebama. U razgovoru s defektologinjom članovi su uočili da u radu s djecom s posebnim potrebama nedostaju brojna pomagala koja su defektologinji neophodna u radu. Želeći pomoći svoj djeci s područja Gorskog kotara, a ne samo pojedincima koji pohađaju njihovu školu odlučili su organizirati Humanitarni koncert i sva prikupljena sredstva donirati za kupnju pomagala kojim bi se opremio defektološki punkt u Delnicama.

Na humanitarnom koncertu nastupili su učenice OŠ Ivana Gorana Kovačića Delnice, učenici OŠ F.K. Frankopana Brod na Kupi, učenici Glazbene škole Ive Tijardovića Delnice, Folklorna skupina KUD-a Delnice , Tri Knockout, Grupa Bejci i Komadine, Vokalna skupina Dim i Grupa Flanera koju čine učenici Srednje škole Delnice. Uz dvosatnom programu nastupilo je preko 120 učesnika, a prikupljeno je 5460,85 kuna za opremanje defektološkog punkta u OŠ I.G. Kovačića u Delnicama. Organizatori koncerta Dječje vijeće Grada Delnica i Društvo Naša djeca Delnice su zadovoljni rezultatima svog projekta.