Blog

IZ GODIŠNJEG IZVJEŠTAJA DND ČAKOVEC ZA 2013. GODINU

Za Fašnik 2013. Turistička zajednica grada Čakovca,Grad Čakovec,  Dječji vrtić Čakovec i Društvo”Naša djeca” Čakovec organizirali su radionice i prigodni program manifestacije. Voditeljice radionica su bile Radojka Magić, Lidija Kacun i Smilja Gruić, a u programu su sudjelovali učenici Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec.

Članica DND Čakovec sudjelovala je na edukaciji u sklopu projekta „Budi neovisan“ te je svoje spoznaje prenijela na učenike II. Osnovne škole Čakovec koje se nastojalo potaknuti na kvalitetno provođenje slobodnog vremena bez konzumiranja sredstava ovisnosti. U svibnju su, za Dan grada, učenici II. Osnovne škole Čakovec sa učiteljicom Monikom Vrbanec predstavili plakatima svoju radionicu na temu „Budi neovisan” te su dijelili građanima poruke usmjerene protiv ovisnosti.

U ožujku je obilježen Svjetski dan oralnog zdravlja, 20.3.2013. čije su obilježavanje organizirali Udruga stomatologa Međimurske županije, dr. Rosić Tanja, Dječji vrtić Čakovec, Društvo“Naša djeca“ Čakovec, volonterke Učiteljskog skog fakulteta – Odsjeka u Čakovcu, volonteri Gospodarske škole Čakovec uz podršku Zavoda za javno zdravstvo. Na radionicama „ Medvjedić kod stomatologa“ sudjelovalo je 220 djece iz Dječjeg vrtića Čakovec, Dječjeg vrtić „Žibeki“, Dječjeg vrtića „Bambi“, Dječjeg vrtića „Loptica“ i Dječjeg vrtića iz Šenkovca dok su u Kvizu znanja sudjelovali učenici iz osnovnih škola sa područja grada Čakovca.

Dana 7. travnja obilježen je Svjetski dan zdravlja radionicom za za djecu u vrtiću „Vjeverica“ u organizaciji Crvenog križa na temu pružanja prve pomoći. Na 9. susretu Dječjih vijeća Hrvatske (Rovinj, 20. 4. 2013.) sudjelovala je Monika Vrbanec s učenicama II. Osnovne škola Čakovec.

„Dan obitelji” smo proslavili 15. svibnja 2013 na likovnim radionicama na temu „Moja obitelj”, a družili smo se i s roditeljima. U svibnju se obilježio i Dan grada. Povodom tog dana upriličene su radionice za djecu predškolskog uzrasta iz Dječjeg vrtića Čakovec, Dječjeg vrtića Bambi i Dječjeg vrtića Loptica na kojima je sudjelovalo 212 djece. DND Čakovec bio je koorganizator tog događanja uz Grad Čakovec, Dječji vrtić Čakovec, volontere Učiteljskog fakulteta – Odsjeka u Čakovcu i učenike Gospodarske škole Čakovec. Voditeljice radionica bile su Radojka Magić, Lidija Kacun i Smilja Gruić.

Na lipanjskom seminaru za dužnosnike Društava „Naša djeca” Hrvatske u Lovranu sudjelovale su Petra Hunjadi i Gordana Šoltić Siladi i prezentirale projekt ”Dan zdravog osmijeha”. Tog je mjeseca obilježen ulazak Hrvatske u EU kretivnim radionicama i izradom plakata i čitanjem priča u parku koje su organizirale Nives Lisjak i Gordana Šoltić Siladi.

U rujnu smo sudjelovali na Susretu Dječjih vijeća u Opatiji. Na susretu su bili učenici Gimnazije Josip Slavenski i Osnovne škole Kuršanec sa voditeljicama.

U listopadu je održan radni sastanak u Gradskoj vijećnici gdje su prezentirane realizirane aktivnosti u razdoblju pedagoške 2012./2013. godine. Prisustvovali su gradonačelnik, zamjenik gradonačelnika, članovi Izvršnog i Nadzornog odbora, ravnatelji i delegati Ustanova s kojima Društvo “Naša djeca” Čakovec surađuje.

Listopad je obilježila tradicionalna aktivnost „Dječji tjedan“. Održane su kreativne radionice na temu „Dječja prava“na kojima su se izrađivali plakati i slikovnice. Djeca su prenijela svoje poruke odraslima, njihov tjedan su im čestitali predsjednica DND-a Čakovec i zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan. U knjižnici „Nikola Zrinski“ su djeca sudjelovala u manifestaciji „Čitajmo svi“, dok su djeca vrtića „Bambi“ bili u posjetu bolnici na odjelu pedijatrije. U priredbi na središnjem gradskom trgu sudjelovali su učenici osnovne škole Čakovec kao i Teuta, Vivona, Livi i Čakovečke mažoretkinje. Djeca su tradiocinalno primljena od strane gradonačelnika Čakovca i župana Međimurske županije.

U Turnišču, 29.11.2013. upriličeno je gostovanje nominalnih članova Društva „Naša djeca” Čakovec i KUD-a Žiškovec na obilježavanju desete godišnjice dječjeg pjevačkog zbora “Turnišče” što je nastavak dugogodišnje suradnje.

Na prosinačkoj manifestaciji Čakoland 2013. koji je organiziran u suradnji s Turističkom zajednicom grada Čakovca i Dječjim vrtićem Čakovec sudjelovali su: Vivona, Teuta, Livi i djeca i učenici polaznici vrtića i škola s područja grada Čakovca i Šenkovca. Voditeljice programa bile su Snješka Vugrinec i Suzana Kovač, a voditeljice radionica Radojka Magić, Lidija Kacun, Smilja Gruić i Ivana Škrobar.

U Humanitarnoj akciji sakupljanja igračaka, odjeće i obuće u prosincu, povodom blagdana, sudjelovali su vrtići i osnovne škole sa područja grada Čakovca, a prikupljena sredstva su usmjerena prema obiteljima slabijeg imovinskog statusa u suradnji s Centrom za socijalnu skrb.