Blog

IZ GODIŠNJEG IZVJEŠTAJA DND LIŽNJAN ZA 2012.

Naš maskenbal u veljači već je tradicionalni događaj, nezaobilazan kada su djeca u pitanju. Sama akcija krenula je izradom maski od novinskog papira, malo brašna i vode i puno boje i mašte. Naravno, tu nam je pomagao i naš prijatelj balon. Postali smo tako policajci, duhovi, vatrogasci, princeze…  Naš „Dječji maskenbal“ počeo je okupljanjem djece te smo tako maskirani obilazili naše mjesto i veselili naše mještane. Nakon povratka upriličili smo zabavu pod maskama uz grickalice, sok i čaj. Naš žiri, koji je sastavljen odlukom djece, proglasio je najljepšu masku u pojedinačnoj kategoriji.

U ožujku smo izrađivali tradicionalne uskršnje Istarske pince po recepturi naših nona. Naše male vrijedne ručice uhvatile su se u koštac sa hrpom slatkog tijesta kojeg smo izradili te uz pomoć mama uveselili našom pincom blagdanski stol u svome domu. U travnju smo, pak, dobrovoljnom akcijom roditelja, djece i članova Društva u suradnji sa Općinom posadili masline i borove na javnom dobru uz more i cvjetnice na zelenim površinama u samom mjestu.

U svibnju i lipnju uživali smo u aktivnostima na otvorenom kao što su kreativno-zabavno popodne uz šetnju i vožnju biciklom uz more, igre sa djecom, nogomet, odbojka te veliki piknik uz roštilj i grill delicije za sve članove Društva.

liznjan2

Tijekom ljeta radili smo na realizaciji projekta „I ja bih bio košarkaš“ u suradnji sa Općinom Ližnjan pa smo tako u rujnu dovršili košarkaško igralište u Ližnjanu. Listopad je protekao uz druženje s načelnikom i ostalim djelatnicima Općine Ližnjan te u posjetu bolesnoj članici zajednice koja boluje od multipleskleroze. Sudjelovali smo, kroz humanitarnu akciju Crvenog Križa, u sakupljanju hrane. Tradicionalno smo obilježili i Dječji tjedan. Okupljanjem djece svih uzrasta dan je započeo sportsko-natjecateljskim igrama kao što su potezanje konopa, skakanje u vrećama, graničar, nogomet i vožnja biciklom. Nakon toga uslijedio je odmor uz druženje, ples i društvene igre, te završetak dana uz puštanje balona s dječjim porukama.

Kroz program u suradnji sa Općinom Ližnjan i Područnom školom Ližnjan naša najmlađa plesno-ritmička skupina pod vodstvom E.  Majcen izvodi po prvi puta, u studenom, svoje dvije plesne točke uz gromoglasno odobrenje mještana. Naša likovno-kreativna radionica izložila je radove članova Društva pod nazivom „Moje prvo stvaralaštvo“, a uz to su po prvi puta na binu ove fešte izašli i naši veliki glumci koji su kroz dramsko-kreativnu radionicu izradili cijelu scenu i odglumili konjanika Martina.

liznjan3

U prosincu nas je iznenadio Djed Božićnjak koji je sa sobom poveo dva klauna Di-di i Lu-lu koji su svojim vragolijama nasmijali svu djecu naše općine. Gost večeri bio je mađioničar Albino sa svojim trikovima i magijom, a šlag puna vreća poklona koje je djeci podijelio upravo Djed Božićnjak. 

Puni izvještaj (kojeg je DND Ližnjan tako lijepo složio) pogledajte ovdje.