Blog

IZVJEŠĆE O RADU U 2012. GODINI IZ DND ČAZMA

Mjesec siječanj i veljača protekli su u sanjkanju i igrama na snijegu te u pripremama za drugi Maraton obitelji na kojem se djeca predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi natječu u trčanju i vožnji na guralicama i triciklima, a koji se održava u ožujku. Osim toga Društvo Naša djeca Čazma radilo je na organizaciji humanitarnog koncerta “Tamburica za tamburicu” u srpnju, od čijeg prihoda se prikuplja novac za nabavu tamburaške opreme i besplatnu poduku sviranja tamburica najmlađih Čazmanaca.

cazma4

U travnju smo radili na organizaciji aktivnosti vezanih uz sudjelovanje u Europskom programu “Europa za građane” da bismo u svibnju išli u posjet gradu Radlje ob Dravi u Sloveniji i održali tri radionice vezane uz dječja prava. U lipnju smo održali razmjenu udžbenika pod geslom Mijenjaj knjige – smanji brige i posjetili izložbu slika čazmanskog srednjoškolca Dorijana Ivana Čmrlca. Srpanj je obilježilo priznanje koje je DND Čazma primilo od Grada Čazme za svoj dosadašnji rad i mnogobrojne kvalitetne aktivnosti koje je provelo.

cazma15

Društvo je svoje djelovanje usmjerilo i na obnovu dječjeg igrališta, te se u kolovozu provela velika zajednička akcija gradskih vlasti, poduzeća i građana za uređenje ograde, staze i cjelokupnog dječjeg igrališta. U rujnu smo uredili prostor DND-a Čazma kako bi djeci bio ugodniji boravak u našim prostorijama, a usto smo marljivo radili na aktivnostima za obilježavanje Dječjeg tjedna. Povodom Dana grada Čazme namjeravali smo održati radionice slikanja grafita, čije finale je bilo oslikavanje zida u dvorištu Fine kao svojevrsno uzajamno darivanje grada i mladih, no tu smo aktivnost ostvarili teku listopadu. Osim što smo bili likovno-kreativni, održali smo i glazbeno-englesku radionicu i igraonicu, logopedsku terapiju i radionicu kreativnog pisanja. Cijelo to vrijeme također je marljivo radila naša tamburaška skupina.

cazma1

Krajem godine obilježeni su Međunarodni dana tolerancije, Dan osoba s posebnim potrebama, Dan volontera i Dan prava čovjeka. Tim i sličnim temama naši su se forumaši bavili cijele godine pa su se nakon marljivog rada, u blagdansko vrijeme, zabavljali na radionicama za izradu božićnog nakita, kićenjem božićnog drvca na trgu, sanjkanjem i igrama na snijegu.

cazma11