Blog

ZABOČKI MALIŠANI NASTUPILI NA PROSLAVI 1. ROĐENDANA TELEFONČIĆA NA CVJETNOM TRGU U ZAGREBU

Telefončić, prvo telefonsko i internet savjetovalište za rani razvoj djece koji je pokrenuo Ured UNICEF-a u Hrvatskoj proslavio je u subotu 4. svibnja na Cvjetnom trgu u Zagrebu svoj prvi rođendan. U prvih godinu dana Telefončić je zazvonio više od 5000 puta i primio je više od 250 upita elektronskom poštom. Te brojke, kao i prosječna ocjena „odličan” kojom su pozivatelji u anketnom ispitivanju ocijenili korisnost dobivenih odgovora, potvrdili su da je ovakva usluga za podršku roditeljstvu itekako potrebna.

cvjetni_trg_nastup_zm_064

“Telefončić smo pokrenuli na zahtjev roditelja koji su izrazili potrebu za uslugom telefonskog savjetovanja. Potvrdilo je to i naše nedavno istraživanje ‘Kako roditelji i zajednice brinu o djeci najmlađe dobi u Hrvatskoj’ u kojem su desetci tisuća roditelja rekli da bi im besplatno telefonsko savjetovalište najviše pomoglo u brizi za dijete. Velika je prednost Telefončića što je on dostupan svima koji brinu o djeci od rođenja do sedme godine života, bez obzira gdje i kako žive”, rekla je programska voditeljica i v.d predstojnice Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Đurđica Ivković.

cvjetni_trg_nastup_zm_099

Na proslavi su nastupili Zabočki mališani, dječji zbor Društva Naša djeca Zabok, koji su svojim pjesmama razveselili i velike i male uzvanike, a sve ih je tortom zasladio slatki sponzor rođendanskog slavlja – “Ivica i Marica”. Rođendansku proslavu vodila je Zlata Mück Sušec, a nisu je propustili ni brojni drugi poznati gosti – ministar dr.sc. Rajko Ostojić, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Zvonimir Šostar, UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Maja Vučić, glumica Ana Vilenica, proslavljeni plivač Gordan Kožulj i drugi.

cvjetni_trg_nastup_zm_067

Zabočki mališani su na Cvjetnom trgu predstavili svoj repertoar dječjih pjesama uz klavirsku pratnju Lidije Jadek i svojom izvedbom uživo oduševili sve prisutne. Voditeljica Zabočkih mališana Jasenka Borovčak u razgovoru sa Zlatom Mück Sušec, najavila je i obilježavanje 20 godina Zabočkih mališana te izdavanje novog CD-a. Također je istaknula dugogodišnju suradnju s Uredom UNICEF-a kako u prodaji Unicef čestitki i darova, nastupa Zabočkih mališana na proslavi 60 godina UNICEF-a te podršci svim programima koje UNICEF provodi za dobrobit djece.

Zabočki mališani zajedno s volonterkama DND-a Ivanom Jurina, Nikolinom Tustić, Lidijom Jadek i voditeljicom Jasenkom Borovčak proveli su jedno zabavno i veselo prijepodne na „Zagrebačkoj špici“ i predstavili svoj grad na najbolji mogući način.