Blog

IZVJEŠĆE O RADU DND-a PULA ZA 2012.

Za nama je još jedna godina u kojoj smo uspješno ostvarili ciljeve koji su pred nas stavljeni. Sve projekte koji su nam financirani od strane Grada, Županije i općine Medulin realizirali smo kroz razne aktivnosti.

U 2012. godini realizirali smo već prepoznatljive projekte kao što su Dječji karneval i maskenbal, Dječji tjedan i Dan prava djeteta. Na Dječjem karnevalu sudjelovale su maskirane skupine pulskih dječjih vrtića i osnovnih škola. Maškare je zabavljao bend, djeca su se mogla počastiti sokom i fritulama, a svaka maskirana skupina dobila je i poklon paket. Na Dječjem maskenbalu djecu su zabavljali DJ te animatori teatra Naranča. Dječji karneval i maskenbal i ove su godine okupili preko 1000 djece.

karneval_2012.

Dječji tjedan obilježili smo predstavama za djecu u Dječjem centru i Šijanskoj šumi. U dječjem tjednu sudjelovalo je preko 2400 djece. U sklopu akcije Za osmijeh djeteta u bolnici u 2012. donirali smo Odjelu ginekologije i porodništva aspirater, te Odjelu pedijatrije Opće bolnice Pula kompjuter i printer. Obilježili smo i Međunarodni dan obitelji u Šijanskoj šumi gdje je organizirano zajedničko druženje djece i roditelja. Ove smo godine osnovali Dječje gradsko vijeće, a na konstituirajućoj sjednici koja se održala 20. studenog 2012. na Dan prava djeteta u Gradskoj palači izabrani su Dječji gradonačelnik i dogradonačelnica. DGV je otada aktivno krenulo s radom i u 2013. godini započet će s realiziranjem prvih projekata i akcija.

dje_ji_gradona_elnik_i_dogardona_elnica

Ove godine naše plesne skupine Pirueta i Plesaoničica slavile su 20 godina uspješnog rada i postojanja. Stoga smo 17. prosinca 2012. u Istarskom narodnom kazalištu prigodno obilježili ovu važnu obljetnicu. Naši polaznici, njih 76 kroz 32 izvedene točke pokazali su svoj trud i rad. Tijekom cijele godine baletne skupine ostvarile su mnoge nastupe i gostovanja gdje su već po tradiciji postigli zapažene rezultate.

plesna_skupina_plesaoni_ica

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nastavili smo raditi i na našim ostalim projektima: Dječjem forumu, Otvorenom telefonu, Tečaju kvalitetnog roditeljstva, likovno-kreativnoj radionici i radionici engleskog jezika za predškolce.