Blog

IZBORNA SKUPŠTINA DRUŠTVA “NAŠA DJECA” BELIŠĆE

Dana 18. lipnja održana je izborna skupština Društva “Naša djeca” grada Belišća. Nakon prigodnog programa u kojem su sudjelovala djeca, u Centru za kulturu Sigmund Romberg skupština je nastavljena radnim dijelom – podnošenjem izvješća o radu u protekloj godini, koji je podnijela dosadašnja predsjednica Ivana Belcar. Među najznačajnijim aktivnostima u 2017. godini istaknute su besplatne subotnje igraonice za djecu koja ne pohađaju redovne vrtićke programe, sudjelovanje u gradskim manifestacijama, poput Uskrsa u Belišću, programa za Dan grada te Adventa u Belišću. Vrijedno je spomenuti i tradicionalne manifestacije koje već dugi niz godina organizira DND Belišće – Gradski maskenbal, Cvjetni korzo i Dan igara, mnogobrojne aktivnosti u sklopu Dječjeg tjedna i slično. Proteklu godinu je obilježilo i sudjelovanje u projektu “Belišće – grad prijatelja djece”, koji je financiran iz Zaklade “Hrvatska za djecu”, a kojemu je nositelj bio Centar za kulturu Sigmund Romberg.

Na ovoj sjednici razriješeno je dosadašnje vodstvo udruge, na čijem je čelu unatrag 10 godina bila Ivana Belcar, koja je zahvalila svima na dosadašnjoj suradnji te pozvala da i ubuduće pomažu rad belišćanskog DND-a. Na dosadašnjem radu i svim aktivnostima koje provode s djecom i za djecu, DND-ovkama je zahvalio zamjenik gradonačelnika grada Belišća, Domagoj Varžić, koji je istaknuo kako je DND jedna od najstarijih udruga u Belišću, koja je svojim radom bitno pridonijela dobivanju titule Belišće – grad prijatelj djece.

Jednoglasno su prihvaćeni prijedlozi za novo vodstvo DND-a grada Belišća. Tako je predsjednicom imenovana Andrea Fekete, dopredsjednicom Monika Đogaš, tajnicom Marija Dubrović, a imenovani su i novi članovi Izvršnog odbora (Jasna Anočić, Ivana Belcar, Renata Berečić, Jasna Čordaš, Sandra Glasovac, Doris Habjanović, Ines Maričić, Martina Petersdorfer i Karmen Soldo) i Nadzornog odbora (Sara Vujević, Melita Vujičić i Aleksandra Šrepfler).

Nova predsjednica DND-a Belišće, Andrea Fekete, zahvalila je na ukazanom povjerenju te još jednom pozvala sve bivše, sadašnje i buduće članove da se svojim prijedlozima uključe u rad DND-a kako bi i nadalje potvrđivali kako je Belišće s pravom grad prijatelj djece.