Blog

IZVJEŠĆE O RADU ”DRUŠTVA NAŠA DJECA” BELIŠĆE U 2015. GODINI

U siječnju je održan prvi sastanak Izvršnog odbora na kojem su članice dogovorile termin Dječjeg maskenbala te sve potrebno oko organizacije te manifestacije.

U veljači, odnosno 14. 2., održan je Dječji maskenbal na kojem je sudjelovalo 500-tinjak djece predškolskog i školskog uzrasta. Veselu povorku glasnih svirača Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo te djece, odgojitelja, učitelja i roditelja predvodio je gradonačelnik dr. Dinko Burić uz pratnju zamjenika Domagoja Varžića te predsjednika DGV Luku Grgića. Program je vodila Monika Đogaš a u zabavnom djelu sudjelovali su učenici 3.d (Anita Korov), 4.c i d razreda (Karmen Soldo) te 4. a i b (Marica Bušić, Tajana Frajlić). U stručnom žiriju su bili Domagoj Varžić, Silvija Kifer i Veronika Vučetić (Mandić) koji su izabrali 3 skupne i 3 pojedinačne nagrade. Pojedinačne nagrade je sponzorirala TZ grada a skupne DND. Svi razredi i skupine su bili nagrađeni loptama i slatkišima. Za svu djecu tvrtka Harburg Freudenberger je osigurala pokladnice-krafne, ukupno 600 komada.

U ožujku je počeo proljetni ciklus IGRAONICA za svu djecu od 4 do 6 godina koja ne pohađaju vrtićke programe. U igraonicama je volontiralo 12 odgojiteljica i studentica predškolskog odgoja. Svake subote u igraonicama je bilo 20-tak djece.

U travnju smo sudjelovali na manifestaciji „Gnijezdo s 1000 pisanica“ u organizaciji Grada i Turističke zajednice i predstavili smo se s dvije točke. Točke su pripremile djevojčice Dora Šrepfler i Dora Ledinšćak. Raspisali smo natječaj povodom Dana grada za likovne i literarne radove na temu „Belišće u srcu nosim“. Poslali smo dopise u vrtić i školu, a na natječaj je pristiglo 100-tinjak radova od kojih smo nagradili dvadeset. Svi radovi su se mogli vidjeti u izlogu restorana Fontana. Nagrade (knjige i slatkiše) smo podijelili nakon programa Mome gradu s ljubavlju 7. svibnja. Nagrade je djeci uručio gradonačelnik Dinko Burić.

U svibnju smo darivali sve polaznike male škole u Belišću i Veliškovcima na njihovim završnim svečanostima.

U lipnju smo organizirali još jedan Cvjetni korzo na kojem se predstavilo 13 razreda i 5 vrtićkih skupina. Program su vodile Monika Đogaš i Dora Šrepfler a sve prisutne je pozdravio gradonačelnik Dinko Burić i dožupan Osječko-baranjske županije Dragan Vulin. U zabavnom dijelu programa sudjelovali su predškolska skupina Ribice, mješovita skupina Kikići, 3. c i d i 4. a,b,c,d te naši gosti iz Valpova djeca polaznici vrtića Moj bambi. Djecu su počastili sokovima Lions klub Valpovo Belišće.

Belišće4

 

Početkom rujna dogovorili smo još jedno darivanje naših prvašića. Sve prvašiće Belišća, Vinogradaca i Veliškovcima darivali smo prvog dana škole prigodnim školskim priborom i slatkišima.

U listopadu smo organizirali Dan igara kao uvod u Dječji tjedan koji je trajao od 5. do 11. listopada. Dan igara održali smo 3. listopada na nogometnim terenima NK Belišća. Sudjelovalo je nekoliko razreda OŠ te dvije vrtićke skupine. Igre nisu bile natjecateljskog karaktera a otvorio ih je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić. U zabavnom dijelu sudjelovale su ritmičarke iz 4. c i d razreda a program je vodila naša Monika Đogaš. U Dječjem tjednu smo imali puno aktivnosti. Posjet Gradonačelniku, crtanje poruka odraslima te izložba radova u holu gradske uprave na temu Želim živjeti u miru crtanje kredama na centru, predstave za vrtić i školu „Šareni svijet Balončice pričopričalice“, program Djeca djeci (posjet 4. c i d vrtiću), gledanje animiranog filma Maša i medo u gradskoj knjižnici i čitaonici, dolazak vatrogasaca (DVD Belišće) na školsko igralište te prezentacija rada s djecom te sudjelovanje na Festivalu bundeva. U toj aktivnosti je, osim članica DND-a, sudjelovalo i 6 mama koje su darovale svoje kolače za našu Udrugu.

U prosincu smo proslavili Dane radosti uz mnoštvo aktivnosti i darivanja. Povodom Sv. Nikole održali smo program u sklopu Adventa u Belišću u kojem su sudjelovali učenici 4. c i d razreda. Njih smo darivali poklon paketima kao i sve polaznike igraonica, ukupno 75 djece. Još jednom smo se predstavili na Božićnom programu 19. prosinca na zimskoj pozornici gdje su nastupali djeca polaznici igraonica, dramsko-plesna skupina DND-a te učenici 3. a razreda.

Belišće11

 

Ove godine smo surađivali s gradom Belišćem, Turističkom zajednicom grada, Osnovnom školom Ivana Kukuljevića, Dječjim vrtićem Maslačak, Igraonicom i rođendaonicom „Moltonko“ Osijek, DND-om Valpovo, DVD-om Belišće, Odredom izviđača Iovallios Valpovo, PP Belišće, Lions club Valpovo Belišće, Puhačkim orkestrom DVD-a Valpovo, Gradskim radijom Belišće, Hrvatskim radijom Valpovština, Glasom Slavonije te Slavonskom televizijom.

Naša se udruga financira iz Proračuna Grada Belišća, i grad nas je u 2015. g. financirao sa 7.000,00 kn.

DND  ima aktivnu grupu na Facebooku gdje možete pogledati i pratiti sve naše aktivnosti.

Ovom prigodom želimo se zahvaliti pojedincima koji su nam puno pomogli da bi naše aktivnosti bile provedene: Dinko Burić, gradonačelnik; Domagoj Varžić, dogradonačelnik;  Zdenko Glasovac, ravnatelj DV; Darko Kovač, ravnatelj OŠ, Silvija Kifer; Zoran Uranjek; Ana Soldo; Zvonimir Iveković; Irena Fešiš; Josip Mađarić

SPONZORI koji su pratili naše aktivnosti u 2015. godini su:

Harburg-Freudenberger Belišće

DS Smith d.o.o.

TZ grada Belišća

Lions club Valpovo Belišće

Još uvijek se trudimo kako bi kontinuirano odradili sve aktivnosti. Nadam se kako ćemo i dalje imati entuzijazma i ljubavi za volonterski rad i druženje s našim najmlađima u njihovom slobodnom vremenu.

 

Predsjednica DND-a

Ivana Belcar