Blog

IZVJEŠĆE O RADU “DRUŠTVA NAŠA DJECA” TUHELJ

Organizirano je nekoliko likovnih, dramskih radionica i forum kazalište s ciljem nastupa djece na različitim manifestacijama u mjestu ili izvan. AKCIJE i AKTIVNOSTI Grad/općina prijatelj djece Provođene su akcije i aktivnosti za dobrobit djece. Aktivno radi Dječje vijeće i Dječji forum te djeca aktivno sudjeluju u davanju prijedloga, inicijativa. Obojali smo škarpu nasuprot škole te dobili veselu sliku na radost djece i pohvalu odraslih.

Dječji forum Organiziraju se susreti i radionice subotama u dogovoru s voditeljicom i pripremaju projekte, raspravlja o dječjim pravima. Dječje vijeće Djelovalo je tijekom godine u petom u petom mandatu. Radom u radionicama dječji vijećnici proširuju saznanja o dječjim pravima i obvezama, uključuju se u sve aktivnosti. Na godišnjem susretu Dječjih vijeća Hrvatske u Koprivnici sudjelovali su Rene Javorić Ilić i Lea Tušak te prezentirali svoj rad i mjesto.

Dječji fašnik U petak 13.veljače organiziran je prvi puta Dječji fašnik. Maske su se družile uz veselo predstavljanje, igre, uz glazbu i ples. Odabrane su naj-maske, uz nagrade i slastice koje su organizirali sponzori – Općina Tuhelj i TZ Općine Tuhelj. Dan obitelji Tradicionalno u svibnju obilježavamo Dan obitelji i Majčin organiziranjem priredbe Dijete je srce obitelji. U programu su sudjelovali članovi recitatorske i kajkavske družine OŠ Lijepa naša, mladi članovi puhačkog orkestra“ Lipa“, učenici 3. razreda, igraonica i recitatori DND-a, mlade pjevačice Gita Šurina, Lea Tušak i Antonela Horvatin. Gošće priredbe bile su mažoretkinje iz susjednog Dubrovčana s koreografijama mlađe grupe. Dan državnosti tradicionalno se organizira malonogometnim turnirom udruga. Osim nogometa ove su se godine udruge i organizacije nadmetale i u potezanju konopa te bacanju kamena s ramena u koje smo se aktivno uključili, a također smo bili prisutni na događanjima tijekom cijelog dana.

Dan općine Povodom Dana Općine Tuhelj organizirali smo dvije samostalne aktivnosti za djecu i roditelje i uključili se u Sajmeni dan prodajom kolača i kuhanjem gulaša. Petak uveče, 7. kolovoza, pekao se kukuruz – pecilke. Dok su vrijedni volonteri pekli pecilke, organizirane su igre za djecu i odrasle u okviru projekta “Neka odrastanje bude dječja igra”. Igre je osmislila volonterka Ivana Posavec. U nedjelju, 9. kolovoza održana je biciklijada za djecu i odrasle. U veselom raspoloženju 35 velikih i malih biciklista krenulo je na put od 20 km. S nama su bili gosti, biciklisti iz Slovenije, Zaprešića i Zagreba. Djed Mraz posjetio nas je krajem prosinca uz gostovanje lutkarske dužine DND Koprivnica. Nakon dvije vesele lutkarske predstave koje su se sa zanimanjem pratile podijelio se 100 slatkih paketića za najmlađe.