Blog

IZVJEŠĆE O RADU DRUŠTVA NAŠA DJECA JASTREBARSKO U 2014.

ZIMSKA IGRAONICA

Početkom godine završena je Zimska igraonica 2013. Za stariji predškolski uzrast (5-6 godina) i učenike  osnovne škole projekt se sastojao od škole klizanja i likovne radionice. Također, na klizalištu je organizirana Jaskanska hokejaška liga koja je okupila 7 ekipa koje su igrale po liga sistemu kroz 7 kola, uz održavanje završnice 4 najbolje ekipe.

UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA MALI VITEZ

Univerzalna sportska škola Mali vitez je krenula s radom 21.01.2014. U 1. generaciju je upisano 41 dijete tijekom 6 mjeseci koliko je trajao prvi ciklus treninga. Formirane su dvije predškolske i jedna školska grupa. Zadnji trening 1. generacije  je bio 12.06.2014.

Sportska škola Mali vitez 2. generacija, krenula je s radom 16.09.2014. Na prvom treningu 2. generacije gostovao je poznati dječji mađioničar Jozo Bozo. U 2. generaciju je upisano 53 članova. Formirane su tri predškolske i jedna školska grupa.

Za Božić, svi članovi Malog viteza su darivani prigodnim poklonom.

U sklopu projekta „Klizalište u Jaski“ Mali vitez je imao i svoju ekipu koja je sudjelovala u natjecanju Jaskanska hokejaška liga.

LJETNA IGRAONICA

Već 12. godinu zaredom DND Jastrebarsko organiziro je projekt Ljetne igraonice.

Projekt  je namijenjen starijem predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom uzrastu. Starijem predškolskom uzrastu ponuđeno je 6 aktivnosti (likovna radionica, lutkarska radionica, plesna radionica, škola mini rukometa, škola tenisa i škola plivanja), osnovnoškolci su mogli birati između 19 aktivnosti a to su likovna radionica, lutkarska radionica, plesna radionica, škola badmintona, brdskog biciklizma, juda, karatea, mini rukometa, odbojke, orijentacijskog trčanja, plivanja, ronjenja, sportova na vodi koja se sastojala od veslanja i jedrenja u jedrilicama klase optimist, stolnog tenisa, streličarstva, šaha, ulične košarke, tenisa i turnira u malom nogometu. Srednjoškolcima je ponuđeno 14 aktivnosti primjerenih njihovom uzrastu, a to su bili plesna radionica, škola badmintona, brdskog biciklizma, juda, karatea, odbojke, orijentacijskog trčanja, sportova na vodi, stolnog tenisa, streličarstva, šaha, ulične košarke, tenisa i turnira u malom nogometu. Zaprimljeno je 506 prijavnih listića s preko 1000 prijavljene djece po ponuđenim aktivnostima. Sve aktivnosti su planirane i održane u terminu od 17.06.-12.07.2014. godine.

U sklopu Ljetne igraonice organizirana je i izložba dječjih radova s likovne i lutkarske radionice koja je održana u Glazbenoj školi u Jastrebarskom. Postav i organizaciju izložbe preuzela je na sebe profesorica Ivana Strmečki Vučina.  Kao perjanica Ljetne igraonice škola plivanja je provedena na bazenima Utrine po verificiranom programu, a pohađalo ju je 128 djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

DJEČJI TJEDAN

U razdoblju od 6. 10 – 12. 10 obilježili smo Dječji tjedan nizom aktivnosti. Donirali smo  računala DV Radost, proveli aktivnost „Daj 10 za dječja prava u svijetu“ u suradnji s Malim vitezovima, 3. razredom i likovnom skupinom OŠ Ljubo Babić uz pomoć i suradnju učiteljice Gordane Kralj i profesorice Ivane Strmečki Vučina. Radionicu Mali znanstvenici odradila je profesorica Nikolina Ribarić, kao poklon članovima DND-a.

BOŽIĆNO DARIVANJE

Krajem godine, u suradnji s kompanijom NIVEA Biersdorf, a pod pokroviteljstvom Saveza DND-a uručili smo božićne poklone mnogobrojnoj obitelji (obitelj s šestero djece u kojoj je samo otac zaposlen).

ZIMSKA IGRAONICA

Tradicionalno, krajem godine organizirana je Zimska igraonica: “Klizalište u Jaski” u sklopu projekta “Advent u Jaski”. Klizalište je bilo postavljeno na Strossmayerovom trgu od 1.12. 2014. do 11.1.2015. Projekt “Advent u Jaski” organizirali su i proveli DND Jastrebarsko, Turistička zajednica grada Jastrebarsko te Grad Jastrebarsko. Zimska igraonica za predškolski uzrast provođena je se od 08.12. 2014 – 19.12.2014. godine u trajanju od 10 dana.