Blog

IZVJEŠĆE O RADU U 2012. GODINI DND-a „OSMIJEH“ RAJIĆ

U veljači smo obilježili Valentinovo, Dan zaljubljenih, plesom srca te smo sudjelovali na novljanskom fašniku “Maske do daske”. Veliki broj maskiranih grupa i sudionika okupio se na tom veselom događanju. Šarena povorka maskiranih prošla je bučno i veselo središnjim dijelom grada, a zatim se uputila u školsku-športsku dvoranu, gdje je program nastavljen uz glazbu i ples. Na prošlogodišnjem fašniku osvojili smo treću nagradu u kategoriji osnovnoškolskog uzrasta.

img_0589

U ožujku smo održali redovnu Godišnju skupštinu na kojoj su naši najmlađi članovi priredili prigodan program. U svibnju smo, pak, obilježili Majčin dan prigodnim programom i organizirali Večer dječjeg folklora 11. 05. 2012. Naši folkloraši sudjelovali su i u lipnju na Folklornim susretima JAVOR u Voćarici i Jazavici.

img_0165

U listopadu smo prigodnim likovno-kreativnim radionicama obilježili Međunarodni dječji tjedan. Pisali smo i crtali o pravima djeteta i tako se još bolje upoznali s Konvencijom o pravima djeteta. Osim toga, upriličili smo sportska natjecanja i kvizove znanja. Dana 12. listopada 2012. Društvo Naša djeca “Osmijeh” Rajić i odred izviđača „Zelena patrola” Rajić povodom Međunarodnog dana djeteta i Dječjeg tjedna održali su aktivnost u prirodi, van školske učionice, kada su prezentirali i dio onoga što, kao izviđači, uče i rade kada borave u prirodi. Tako su podignuli šatore, pokazali nekoliko vrsta logorskih vatri, prezentirali signalizaciju zastavicama i vrste čvorova. Na školskom igralištu organizirali smo natjecanje u nošenju loptice u žlici, trčanju i štafetne igre. Dana 15. listopada sudjelovali smo i na manifestaciji „Lukovo u Novskoj“ – Folklornoj večeri u sklopu Sajma obrtnika u Novskoj.

U prosincu smo organizirali akciju dijeljenja poklona djeci povodom Božića u kojoj je Djed Božićnjak obišao sve razrede u školi i svim učenicima podijelio prigodne poklone na veselje svih školaraca.