Blog

IZVJEŠTAJ O RADU DRUŠTVA NAŠA DJECA DONJI MIHOLJAC ZA 2015. GODINU

Tijekom protekle godine, DND Donji Miholjac je organiziralo i provelo niz uspješnih aktivnosti. U ovom izvješću donosimo kratki pregled naših aktivnosti kroz posljednju godinu našeg mandata. Dakle, u DND-u u 2015. godini smo redovito održavali nekoliko radionica:

– plesne radionice koje su zbog velikog interesa podijeljene u nekoliko skupina sa sveukupno 60-ak djevojčica

– radionicu engleskog jezika

– kreativne i dramske radionice ovisno o događajima koje smo pripremali

MAŠKARE

Naša radna godina započela je u veljači organizacijom maškara, gdje smo uz potporu PP D. Miholjac, organizirali tradicionalnu povorku kroz centar grada, uz sudjelovanje velikog broja građana i djece, polaznika DV Pinokio i nekoliko razreda OŠ August Harambašić. Nakon obilaska centra grada, prigodni program održan je u centru Grada, te su svi sudionici počašćeni s toplim krafnama i čajem.

USKRS

Sljedeći događaj organizirali smo povodom Uskrsa. Za vrijeme uskršnjih praznika smo priredili sakupljanje uskršnjih pisanica u parku, naravno uz pratnju PP Donji Miholjac. Najuspješnijim skupljačima podijelili smo i prigodne nagrade-knjige i slatkiše.

MAJČIN DAN

Druga nedjelja u svibnju je dan obilježavanja Majčinog dana – i ove godine su polaznici naših radionica priredili predstavu povodom Majčinog dana za sve majke. Predstava je održana u kino-dvorani u Donjem Miholjcu.

DAN OBITELJI, MEDVJEDIĆ KOD ZUBARA

U našem gradu, u svibnju, obilježili smo i Dan obitelji. Ovom prigodom smo upriličili obiteljsku biciklijadu, odnosno vožnju biciklima do Stare Drave s povratkom do prostorija DND i ljetne pozornice, gdje smo organizirali razne igre i osvježenje za djecu i roditelje.
Medvjedić kod zubara bio je prisutan i ove godine na Danu obitelji – na ljetnoj pozornici. Uz suradnju sa mladim dr. Vidakovićem organizirali smo pravu malu stomatološku ambulantu.

CVJETNI KORZO

U lipnju, nakon dvadeset godina, u naš Grad ponovo smo vratili Cvjetni korzo. Od prošle godine Cvjetni korzo je sastavni dio kurikuluma te u njemu sudjeluju djeca OŠ A. Harambašić. Kako je 2015. godina bila prva godina povratka Korza, naši volonteri, članovi te mnogi roditelji predano su izrađivali kostime za ovu manifestaciju. Odaziv djece je bio veliki te smo zaista imali pravi cvjetni defile kroz Grad. U ovoj manifestaciji sudjelovale su i Mažoretkinje grada Našica kao gosti, te OŠ A. Starčević iz Viljeva.

DAN IGARA

U rujnu, organizirali smo Dan igara. Ova igraonica održala se na sportskim terenima u sklopu OŠ A. Harambašić. Sudjelovali su odbojkaški, košarkaški, nogometni i teakwondo klub. Cilj ovakvog dana igara bio je približiti djeci sportove i uključiti ih u iste.

DAN GRADA

Nadalje, kako je u rujnu i Dan grada, DND bio aktivni sudionik tog događaja. Organizirali smo veliku rođendansku proslavu za naš grad. Naravno, glavni uzvanici su bili djeca.

DJEČJI TJEDAN

Prvi tjedan u listopadu kada se obilježava Dječji tjedan, prema uputi Saveza DND Hrvatske, išli smo s uobičajenim aktivnostima kao što je crtanje po pločniku, slanje poruka djece odraslima putem Radija Donji Miholjac. Poruka djece odraslima glasila je: “Odrasli čujte i naše mišljenje”. Ovu manifestaciju već tradicionalno smo obilježili u suradnji s dječjim vrtićem Pinokio. Posjetio nas je gradonačelnik u prostorijama DND-a za vrijeme radionica, te smo vrijeme tog posjeta proveli uz kratko druženje i razgovor.

PROSINAČKE AKTIVNOSTI

Slijede prosinačke aktivnosti, koje smo započeli s kreativnim radionicama za izradu ukrasa za našu gradsku jelku koju smo već tradicionalno ukrasili na trgu našega grada uz pomoć DV Pinokio.
Za sv. Nikolu organizirali smo predstavu s božićnom tematikom uz ples i pjesmu te gostovanje zbora OŠ A. Starčević iz Viljeva. Kroz cijelo vrijeme prosinca, održavali smo božićne čitaonice gdje smo se družili s našom djecom uz prigodno štivo.
Uoči samog Božića, dočekali smo Djeda Mraza u malom parku ispred DND-a, a ove godine uz nas je sudjelovala i ponovno pokrenuta Limena glazba grada Donjem Miholjca. Uz vožnju kočijom i veselu glazbu Djed Mraz je podijelio slatke paketiće, koje nam je za ovu prigodu darovao osječki Kandit.
Za 2015. godinu i sve ove aktivnosti, najveća zasluga pripada našim volonterima koji se odvojili zaista jako puno svog slobodnog vremena i rada da bi smo ostvarili sve ove akcije. Ovom prilikom želimo zahvaliti svima njima, i starim članovima i novim, te povremenima, jer bez njih ne bismo mogli imati ovako plodnu i ugodnu aktivnu godinu. Osobito mi je drago da su s nama novi mladi članovi, odnosno naše mlade voditeljice koje s veseljem sudjeluju u našim aktivnostima.