Blog

KONCERT ZABOČKIH MALIŠANA

Dječji zbor Društva Naša djeca Zabok Zabočki mališani u nedjelju 28. svibnja u dvorani Osnovne škole K.Š. Gjalskog održao je svoj godišnji koncert koji se svake godine tradicionalno održava u mjesecu Grada Zaboka, a svojim su nastupom oduševili publiku

Nove generacije Zabočkih mališana na svom su godišnjem koncertu pokazale svoja pjevačka umijeća i predstavili niz omiljenih pjesmica koje su marljivo vježbali nekoliko mjeseci. Tako su otpjevali hitove poput brojalica Lovcu, Ringa, ringa raja, pjesmica Jaglac, Buha, Veseli vlak, Kišica, Molba gljive muhare, Miš i mačke, Smiješna pjesma te Pipi Duga Čarapa uz solistice Leonardu, Martu, Jelenu, Ivu i Maju. Također su se podsjetili i pjesama s autorskog CD-a „Zdravo i fino“ Kad biljke skupa rade, Kraljica jabuka i Ne treba nam šećer koje promoviraju zdravu prehranu, zdrave stilove života i zdravlje djece, a jako ih vole pjevati. Novi hit koji pjevaju ne samo Zabočki mališani, nego i članovi Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma je HIMNA Društva Naša djeca koja govori upravo o onome što se u DND-u radi, a mališani ju posebno vole. Ovoga su puta na koncertu uz nove generacije Zabočkih mališana, nastupili i neki bivši članovi, koji su trenutno članovi Dječjeg gradskog vijeća i posebno su obogatili program svojim nastupom – mlade plesačke nade Eva Vrgoč i Lada Iveković s koreografijom koju su same osmislile te glazbene nade Doris Tkalčević i Igor Jadan koji su uz solo nastup ujedno i pratili Zabočke mališane na violini i gitari.

Zabočki mališani i dalje njeguju svoj prepoznatljivi stil pjevanja uživo, uz klavirsku pratnju Lidije Jadek i voditeljsku palicu Jasenke Borovčak. Za sam kraj koncerta zajedno s publikom izveli su dvije antologijske pjesme „Himnu zadrugara – Kad se male ruke slože“ i  „Kad si sretan“.