Blog

LAJKAJ DOBRO

Dječje gradsko vijeće grada Osijeka održalo je svoju 9.  sjednicu s temom „Volontiranje – navika srca“. Dječja gradonačelnica Iva Komar predstavila je vijećnicima gošću prof. Mirtu Faktor koja je govorila o svojim iskustvima volontiranja u raznim udrugama na raznim mjestima u Osijeku.

Volonteri Dnd-a grada Osijeka su se sjetili kako je Mirta godinama volontirala u dramskoj skupini, sudjelovala u igrama za djecu i roditelje pored dječjih bazena na Kopiki te uz njeno vodstvo dramska skupina je sudjelovala više puta u organizaciji  Saveza Dnd-a na Smotrama dječjeg stvaralaštva društava Naša djeca  koje su se održale u Slatini i Vinkovcima.

 Njeno veliko srce, znanje, talent, upornost, dobrotu i plemenitost primjetili su mnogi pa su je kao istaknutu volonterku prijavili za posebnu nagradu koje grad Osijek dodjeljuje svake godine. Prošle 2015. ona je bila volonterka godine. Uz prikaz mnogobrojnih slika, zanimljivih priča, šala i neobičnih zgoda podijelila je svoje veliko iskustvo s nama.

Nakon toga imali smo radionicu gdje smo  po skupinama  razgovarali, predlagali i izložili  kako i na koji način u konkretnim teškim obiteljskim situacijama pomoći u nevoljama roditeljima, djeci ili odraslima u našoj ulici, školi i gradu.

Potaknula nas je razmišljanje da se organiziramo u skupinu „Lajkaj dobro“ gdje bismo mi kao djeca – vijećnici mogli se zajedno družiti u živo, a i virtualno na društvenim mrežama te  pronalaziti kako jedni drugima pomoći, kako dijeliti i umnožavati dobro koje svaki od nas ima u sebi npr. jedan zna jako dobro matematiku, a drugi  je vješt u popravljanju bicikala, netko zna peći kolače, a drugi poznaje nekoga tko može čitati bajke bolesnom dječaku u bolnici i sl. Bili smo  ugodno iznenađeni koliko se mogućnosti, ideja i spremnosti  krije kao veliko blago u svakom od nas. Baš bi bilo cool kada bismo to mogli podijeliti s onima koji su tu oko nas.

Na kraju smo se dogovarali kako dočekati kao dobri domaćini djecu vijećnike iz drugih gradova koji će nas posjetiti idućeg mjeseca.

Ela Vilupek,

voditeljica DGV-a grada Osijeka

.