Blog

LUTKARSKA DRUŽINA IZ KOPRIVNICE GOSTOVALA U BLATU NA KORČULI

Na poziv ustanove u kulturi „Blatski fižuli“, te podršku Grada Koprivnice Lutkarska družina Kopriva pec,pec, Društva naša djeca Koprivnica gostovala je za vrijeme uskršnjih blagdana u Blatu na Korčuli. Za djecu iz tamošnjih vrtića mali glumci Mia Kramar, Leona Barešić,Tibor i Ivana Csik, Matko, Teo i Jakov Šimek, Sven Šestak, Lovro Šeb i Jana Senjan pod vodstvom dr Tigrene Csik, inače rođene u Blatu, izveli su četiri predstave: Mačak, Princeza u potrazi za srećom, Čarobni cvijet i Šašavi mišić. Uz veliki pljesak najmlađih, lutkari su zaradili i pohvale odgajateljica iz vrtića i časnih sestara iz samostana Blažene Marije Propetoga Isusa Petković čija je dvorana bila mjesto ovog iznimnog događanja za djecu.

Naime mališani u Blatu nemaju baš puno prilika za gledanje lutkarskih predstava i mogućnost da u tri dana uživaju u čak četiri različite priče pretvorila je gostovanje koprivničke lutkarske družine u pravu senzaciju. Tim više što je predstave pratila i izložba pisanica,uskrsnog nakita i čestitki nastalih u kreativnoj radionici DND Koprivnica, te radionice za njihovu izradu koje su uz djecu privukle i odrasle. Posebno je bila dojmljiva radionica koju su vrijedne volonterke DND Anica Desnica, Marija Čižmek, Milica Grubić i Milica Međurečan priredile za članove  Udruge osoba s posebnim potrebama Vincenca Blato.

Domaćini su uzvratili pažnjom na svakom koraku, pa su članovi DND pozvani na druženje u gradski dječji vrtić i knjižnicu, Turistička zajednica organizirala je posjet etno kući Barilo, Radio Blato u polusatnom razgovoru s predsjednicom DND Jadrankom Lakuš predstavilo je rad DND i Koprivnicu kao grad prijatelj djece, a obitelji koje su ugostile djecu glumce učinile su sve da boravak na Korčuli svima bude što ugodniji. I dok su se tako započeli graditi mostovi prijateljstva između djece iz dva grada, i u Koprivnici su organizirani sadržaji za djecu. Na odjelu pedijatrije koprivničke bolnicu u okviru projekta Za osmijeh djeteta u bolnici održana je radionica za izradu pisanica i čestitki koja je razveselila male pacijente, a na bazenima Cerine lutkarska družina Kopriva pec, pec je po povratku iz Korčule održala predstavu za mališane na praznicima.