Blog

MNOGOBROJNI GRAĐANI SUDJELOVALI U AKTIVNOSTIMA DJEČJEG TJEDNA U SV. KRIŽU ZAČRETJU

U ponedjeljak su djeca uživala u igrama padobranima , loptama i pozdravljanju  svojim omiljenim lutkama te tako najavili početak Dječjeg tjedna pod motom našeg DND-a: „Igračka moja i tvoja“. Niveinu akcija „ Neka odrastanje bude dječja igra“ promovirale su radionice izrade igračaka i lutaka, za djecu i roditelje. Svi skupa su u utorak oživljavali od papira i platna igračke i bili kod načelnika. Izrađivali su zmajeve u srijedu, a krpene lutke za uspavljivanje „Aju-Paju“ u četvrtak.

Upisali su se novi mali polaznici u igraonicu engleskog, „Spikaonicu“, a pitalicama i brojalicama zabavljali su se predškolci. Detaljima pripreme za Naj-akciju, ispisivanjem pozdrava raznih zemalja i pripremama za igre bavili su se volonteri i starija djeca, naši DND-ovci. Na kazališnoj predstavi „Ti i ja mali medo“,  u petak je uživalo dvjestotinjak djece i roditelja.

Veseli nas i dolazak djece i roditelja iz susjednih gradova i općina. Cijeli tjedan je završio prekrasnom Naj-akcijom u organizaciji Koordinacijskog odbora „Općina prijatelj djece“ koja je imala cilj promovirati pozdrav i pozdravljanje kao važan dio kulture življenja. Sudionici su bila djeca članovi svih udruga za djecu naše općine, a izvodili su pripremljene točke programa, pokazali kako su naučili čak i znakovni jezik te promovirali novu pjesmu o pozdravljanju. Uživali su svi prisutni roditelji na tribinama igrališta OŠ te su zajedno s djecom ostali puštati zmajeve i igrati se uz zanimljive igre cijelo poslijepodne. Pamtit će se ozračje, veselje, igračke i druženje, a vjerujemo i  međusobno pozdravljanje.