Blog

15 GODINA ZAJEDNO – ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI

logo zaglavlje ZODUB

U organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Za osmijeh djeteta u bolnici” 19. svibnja 2014.  održat će se tematsko Savjetovanje „Iskustva djece i roditelja za vrijeme hospitalizacije“ u Klinici za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, s početkom u 10,00 sati. Savjetovanju će nazočiti predstavnici bolnica/dječjih odjela koji sudjeluju u akciji „Za osmijeh djeteta u bolnici” te predstavnici Društava Naša djeca i drugih ustanova i udruga koji mogu pridonijeti svojim iskustvom i prijedlozima promicanju i primjeni suvremenih načela humanizacije tijekom bolničkog liječenja djece u Republici Hrvatskoj.

Ponosni smo što se ove godine obilježava 15 godina Akcije. U Akciju je uključeno 37 bolnica/dječjih odjela u Hrvatskoj a prestižni naslov „Dječji bolnički odjel – prijatelj djeteta“ do 2013. godine dobilo je 29 bolnica/dječjih odjela.

Predavači će govoriti o sustavu kvalitete u bolničkim zdravstvenim ustanovama te o doprinosu Akcije europskim standardima tijekom boravka djece u bolnici, a predstavit će se i rezultati istraživanja o primjeni Picker upitnika u Hrvatskoj.