Blog

U TUHELJU ODRŽANA PRIREDBA I TRADICIONALNO DRUŽENJE “DIJETE JE SRCE OBITELJI”

Toplina dječjih riječi, pjesme i svirke ozarila je srca okupljene publike povodom Dana obitelji i Majčinog dana. Društvo „Naša djeca“ Tuhelj organiziralo je priredbu i tradicionalno druženje “Dijete je srce obitelji” u suradnji s OŠ Lijepa naša 9. svibnja 2014. godine.

Prostor osnovne škole odzvanjao je veselom pjesmom, igrom, recitacijama posvećenim majci i obitelji. U raspjevanom, razigranom i rasplesanom programu sudjelovali su članovi recitatorske i kajkavske družine OŠ Lijepa naša, mladi članovi puhačkog orkestra“ Lipa“, najmlađa djeca igraonice DND-a, predškolci i samostalni izvođači, mlade pjevačice Lea Tušak i Antonela Horvatin. Gošće priredbe bile su mažoretkinje iz susjednog Dubrovčana s nastupom starije i mlađe grupe. Proglašeni su rezultati literarnog i likovnog natječaja Moja sretna obitelj koji je raspisao Koordinacijski odbor akcije Grad/općina prijatelj djece i DND Tuhelj. Radovi su se mogli razgledati na postavljenoj izložbi. Likovni rad Luke Pravdića bit će tiskan kao čestitka koja će se slati obiteljima novorođene djece. Nakon uživanja u dječjoj kreativnosti, djeca i roditelji nastavili su druženje uz slatkiše i sokove.

Dječja mašta i kreativnost dolaze do punog izražaja kad ih se organizirano vodi. Zato zahvaljujemo svim volonterkama i volonterima, učiteljima i učiteljicama koje ulaže napor da bi djeca rasla u veselom i sretnom okruženju.