Blog

NATJEČAJ ZA NAGRADU GRIGOR VITEZ 2007.

SAVEZ DRUŠTAVA NAŠA DJECA HRVATSKE osnivač Godišnje Nagrade “Grigor Vitez” za najbolja literarna ostvarenja i ilustracije u knjigama za djecu raspisao je Natječaj za godišnju Nagradu “Grigor Vitez” za 2007. godinu.

 

Objavljujemo tekst Natječaja za Nagradu „Grigor Vitez“ za 2007. godinu koji je raspisan u Jutarnjem listu, u utorak 13. studenoga 2007. godine.

Nagrada „Grigor Vitez“ dodijeljuje se izvornim djelima neosporne umjetničke i pedagoške vrijednosti i to:

a)      piscu za najuspješnije književno djelo za djecu

b)      ilustratoru za najuspješnije ilustracije u knjigama za djecu

U obzir dolaze djela autora koji žive i stvaraju u Hrvatskoj, a pisana hrvatskim jezikom i jezicima narodnosti u Hrvatskoj, objavljena u ovoj (2007.) kalendarskoj godini.

Prijedlog za Nagradu mogu dati: nakladnička poduzeća, udruge književnika i likovnih umjetnika, obrazovne i kulturne institucije, službe i društva te Društva Naša djeca, kao i autori sami.

Pozivamo Vas da i Vi kandidirate svoja najnovija izdanja knjiga za djecu autora (književnika i ilustratora) iz Hrvatske objavljena tijekom 2007. godine (tj. 2007. godinu imaju u svojemu impresumu te da je riječ o Prvom izdanju).

Uz prijedlog potrebno je poslati po 7 primjeraka svake predložene knjige ili slikovnice koju kandidirate za Nagradu. U prijedlogu naznačite za što predlažete knjigu: a) za književni tekst, b) za ilustracije, c) za tekst i ilustracije.

Predlagači su obvezatni svojemu prijedlogu (prijavi) priložiti 7 primjeraka djela koje kandidiraju za Nagradu. Prijedloge i knjige slati na adresu: Savez društava Naša djeca Hrvatske, Amruševa 10/IV, 10000 Zagreb, s naznakom „za Nagradu“, i to najkasnije do 27. prosinca 2007. godine.

Svečano uručenje Nagrade za 2007. godinu bit će krajem veljače 2008. godine.

Detaljne informacije daje osnivač i nositelj Nagrade na telefone: 01/49 22 959 i 49 22 957. ili na e-mail: info@savez-dnd.hr