Blog

Natječaj za Nagradu Grigor Vitez 2012.

Savez društava Naša djeca Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade Grigor Vitez, i ove godine objavljuje Natječaj za Nagradu „Grigor Vitez“ za 2012. godinu koji će biti otvoren od 13. studenoga do 28. prosinca.

Savez društava Naša djeca Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade Grigor Vitez, i ove godine objavljuje Natječaj za Nagradu „Grigor Vitez“ za 2012. godinu koji će biti otvoren od 13. studenoga do 28. prosinca.

Nagrada Grigor Vitez dodjeljuje se najoriginalnijim umjetničkim i odgojnim knjigama za djecu, i to:

– Književniku/ici za najuspješnije književno djelo za djecu

– Ilustratoru/ici za najuspješnije ilustracije u knjigama za djecu

Prijedlog za Nagradu mogu dati: izdavačke kuće, udruge i društva književnika i likovnih umjetnika, obrazovne i kulturne institucije i organizacije, Društva Naša djeca, ogranci Matice hrvatske te sami autori/ice.

U obzir za prijavu na Poziv dolaze djela autora/ica koji/e žive i stvaraju u Hrvatskoj, pisana hrvatskim jezikom i jezicima narodnosti u Hrvatskoj te objavljena u ovoj kalendarskoj godini – 2012. godini (ona izdanja koja imaju u svojem impresumu podatke o Prvom izdanju).

Uz kraći pismeni prijedlog naslova i autora potrebno je dostaviti i po 7 primjeraka svake predložene knjige ili slikovnice koju želite kandidirati za Nagradu.

Knjige možete predložiti u jednoj od tri kategorija, a isti naslov može se kandidirati i za tekst i ilustraciju. Molimo Vas u pismenoj prijavnici naznačite vrstu kategorije u kojoj predlažete naslov:

– za književni tekst,

– za ilustracije,

– za tekst i ilustracije.

Pismeni prijedlog s kontaktima predlagača i s primjercima knjiga možete poslati ili dostaviti na adresu:

SAVEZ DRUŠTAVA NAŠA DJECA HRVATSKE

Amruševa 10/IV kat

10000 Z a g r e b

s naznakom za Nagradu „Grigor Vitez 2012.“

Rok za prijeve i slanje primjeraka knjiga je do 28. prosinca 2012. godine, svakim radnim danom od 8.30 do 16.30 sati.

Svečanost dodjele Nagrade za 2012. godinu bit će početkom ožujka 2013. godine kada ćemo obilježiti i 45. obljetnicu dodjeljivanja Nagrade „Grigor Vitez“. 

Sve detaljnije informacije o načinima prijave i Nagradi, možete dobiti u Savezu DND Hrvatske na telefonima 01/49 22 959 i 49 22 957.