Blog

“NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA” U OGULINU

‘’ Odlično sredstvo za odgoj i njegovanje djece je igra, i to igra dostojna slobodna čovjeka, ni suviše zamorna ni suviše laka.’’ (Aristotel)

 NIVEA je 2014. pokrenula projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. Projekt je dio globalne inicijative ‘’NIVEA – stalo nam je do obitelji’’ kojom NIVEA pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala.

U okviru ovog projekta kojeg je organizirao Savez društava naša djeca Hrvatske u suradnji s NIVEOM, 19. i 20. lipnja 2015. u Zagrebu održana je edukacija za voditelje volontere radionica Igre i igraonice.

Dana 11. rujna 2015 godine Društvo naša djeca Ogulin provodilo je dvije radionice u sklopu projekta ‘’Neka odrastanje bude dječja igra’’ pod vodstvom učiteljice Kristine Sušanj. Radionice su održane u učionicama Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin za učenike osnovnih škola i njihove roditelje.

Na početku radionica kroz predavanje, svi prisutni upoznati su s psiho – fizičkim razvojem djeteta te o važnosti igre u dječjem odrastanju.

Igra ima presudnu ulogu u dječjem razvoju jer predstavlja glavni način na koji djeca uče o svijetu oko sebe, uče kako se družiti, razvijaju fizičke vještine, ali i inteligenciju.  Što se djeca više igraju, sigurnija su u sebe, lakše rješavaju probleme i uspješnija su u ostvarivanju svojih potencijala. Osim djetetu, igra pridonosi cjelokupnoj obitelji, čineći je snažnijom i sretnijom.

Igrajući razne govorne, dramske, stvaralačke igre, igre za razvoj brzine, proveli smo kvalitetno i kreativno popodne.  Na kraju radionica izradili smo vlastite društvene igre, te ih poslije prezentirali i zaigrali.

Velika završnica ovog projekta održat će se 19. rujna 2015. godine u 10 sati kada ćemo obilježiti Dan igara, koji je također i uvod u Dječji tjedan.