Blog

NOVA TV U KAMPANJI “OBOJIMO OSMIJEH DJETETA U BOLNICI” U SPECIJALNOJ BOLNICI ZA KRONIČNE BOLESTI DJEČJE DOBI GORNJA BISTRA

Djelatnici Nove TV, se uključili u Savezovu kampanju “Obojimo osmijeh djeteta u bolnici” koja se odvija u okviru projekta “Za osmijeh djeteta u bolnici”.

Akciju “Za osmijeh djeteta u bolnici” su 1999. godine zajednički pokrenuli: Savez društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju te Pedijatrijsko društvo Hrvatske udruge medicinskih sestara s namjerom da se i u Republici Hrvatskoj ostvaruje suvremena svjetska ideja „otvorene bolnice“ u odnosu na djecu, te polazeći od Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta i primjenjujući Europsku povelju o djeci u bolnici.

Cilj te Akcije je promicanje i primjena humanizacije bolničkog liječenja djece u vremenu dok djeca borave u bolnici. Akcija se provodi u 39 bolnica/dječjih odjela u Hrvatskoj, uz zajedničko osmišljeno sudjelovanje medicinskog  osoblja i vanjskih stručnih i društvenih suradnika iz Društava Naša djeca te drugih udruga i ustanova. Akcija je uvrštena u “Nacionalnu strategiju za prava djeteta u RH za razdbolje od 2014.-2020. godine”.

Preko projekta Volonterskog centra Zagrebpod nazivom “Širenje područja suradnje -korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva”, došlo je do “spajanja” tj. suradnje između VCZ-a, kojim se ovim putem zahvaljujemo, NOVE TV, te Saveza DND i Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra koja je uključena u Savezov višegodišnji projekt “Za osmijeh djeteta u bolnici” .

06.10.2017. djelatnici Nove TV su uredili vanjski dio bolnice Bistra, točnije nekoliko desetaka klupa koje se nalaze u vanjskom dijelu bolnice. Maleni pacijenti, točnije  njih 100-injak veći dio godine boravi vani i uređenje klupa na kojima borave svakodnevno, je bilo prijeko potrebno. Zahvaljujući djelatnicima Nove TV to im je i omogućeno. Hvala još jednom svim akterima ove lijepe priče, svima koji su ovo omogućili i zasukali rukave, Petri iz VCZ-a i ekipi s Nove te osoblju bolnice Bistra, na čelu s gospodinom Tomislavom Sarićem. Veselimo se nekoj novoj suradnji.