Blog

ODRŽAN 11. SUSRET GRADOVA I OPĆINA PRIJATELJA DJECE U STUBIČKIM TOPLICAMA

U subotu, 14.10. održan je 11. Susret Gradova i općina prijatelja djece u Stubičkim Toplicama. Na Susretu su ove godine sudjelovale 23 delegacije iz: Bedekovčine, Crikvenice, Čakovca, Čazme, Dubrovnika, Jastrebarskog, Kanfanara, Koprivnice, Karlovca, Krapine, Kutine, Ogulina, Ozlja, Požege, Pregrade, Rovinja, Siska, Splita, Sv. Križa Začretja, Tuhlja, Zaboka, Zlatar Bistrice i domaćini iz Stubičkih Toplica. Susret je održan u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Koordinacijskog odbora akcije “Općine Stubičke Toplice – prijatelj djece” i Društva Naša djeca Stubičke Toplice uz potporu Općine Stubičke Toplice.

Susret je započeo glazbeno-umjetničkim programom i pozdravnim govorom domaćina, predsjednice DND-a Stubičke Toplice, Brigitte Gmaz i načelnika Stubičkih Toplica Josipa Beljaka. Sudionike su pozdravili i Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije za društvene djelatnosti te predsjednica Saveza DND Hrvatske, Aida Salihagić Kadić.

Tema ovogodišnjeg Susreta bila je „Tradicija i poduzetništvo“, te su za djecu su bile organizirane radionice lončarstva, streličarstva, licitara, vezenja i oslikavanja drvenih igračaka. Viša savjetnica za učeničko poduzetništvo, gospođa Vesna Marović, održala je predavanje na temu poduzetništva za odrasle sudionike Susreta, dok su domaćini iz Stubičkih Toplica, gospođe Brigitte Gmaz, Monika Barić i Maja Štefanec Heraki te predstavnice iz: Koprivnice (gospođa Jadranka Lakuš),  Splita (gospođa Anđelka Visković) i Karlovca (gospođe Jasmina Rendulić i Kristina Cindrić) predstavile primjere iz prakse rada s djecom na ovome području.

U sklopu Susreta posjetili smo dvorac Oršić u kojemu se nalazi Muzej seljačkih buna i Gupčevu lipu te saznali puno o povijesti ovoga kraja i vratili se kući puni dojmova.

Ovim putem zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvu, DND-u Stubičke Toplice i vrijednim volonterkama i volonterima na pomoći, kao i svim sudionicima, gospođi Vesni Marović, hotelu „Matija Gubec“, Općini Stubičke Toplice i Muzeju seljačkih buna.