Blog

OBILJEŽEN DJEČJI TJEDAN U PRELOGU

Već petu godinu za redom, Društvo Naša djeca Prelog organizira brojne aktivnosti s djecom i za djecu u Dječjem tjednu koji se ove godine obilježavao od 3. do 9. listopada. Djeca su imala na izbor zanimljive i kreativne radionice koje su osmislili i održali naši dragi volonteri u Dječjoj kući Prelog.

Volonterka Marija Vuk s djecom je otvorila Dječji tjedan prvom radionicom i to na najbolji mogući način – uličnim igrama. Drugi dan Dječjeg tjedna Sanela Horvatić vodila je lutkarsku radionicu na kojoj su djeca izrađivala lutke od kuhača i sama osmislila kratki igrokaz. Da su se jako dobro zabavljali i puno toga naučili mogli ste čuti i na radiju Studio M u emisiji za djecu – Radio Ciciban. Mali izviđači su, uz našu volonterku Ivanu Strbad, usvojili osnovne pojmove vezane uz boravak djece u prirodi našeg grada te prigodnim crtežima na temu jeseni zaključili jednosatno druženje u srijedu. Zmajevi i vjetar plešu naziv je kreativne radionice Marije Grabant gdje su djeca naučila izrađivati zmajeve od papira. Jedva smo dočekali da pravi vjetar zapuše i da izrađeni zmajevi premijerno izvedu svoj prvi ples na vjetru. U petak su marljive dječje ručice izrađivale i nosile prstene, narukvice i ogrlice, a u tome su im pomagale Ivana Najman, Anja Najman i Mateja Zvonarek. Subotu su obilježile naše volonterke Tanja Naranđa i Kristina Najman u kreativnom duhu. Radionica veselog naziva bila je ujedno i posljednja u Dječjem tjednu.

Kraj smo obilježili zajedničkim druženjem te smo iskoristili priliku da se iskreno zahvalimo svima koji su sudjelovali, bilo kao voditelji radionica, bilo kao organizatori ili volonteri te svima podijelili zahvalnice. Ovom prilikom pozivamo sve, i djecu i odrasle, da se uključe i prate naše aktivnosti na stranicama grada Preloga, Društva Naša djeca Prelog i Facebook stranicama Dječjeg foruma grada Preloga. Naše radionice, aktivnosti i sve akcije koje organiziramo otvorene su za svu djecu Grada, a i šire. Jedva čekamo da nam dođe što više prijatelja. Zato, nemojte biti sramežljivi i dođite u Dječju kuću i uključite se u rad našeg Društva!