Blog

OBILJEŽENA 20. GODIŠNJICA RADA I DJELOVANJA HRVATSKOG MAŽORET SAVEZA

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke svečanom sjednicom u nedjelju 1.veljače obilježena je 20.godišnjica rada i djelovanja Hrvatskog mažoret saveza te održana i 21. redovna Skupština, na kojoj su nazočile i Ogulinske mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin.

U uvodnom izlaganju o počecima i povijesti mažoretkinja  te osvrtom na održana brojna državna prvenstva diljem Republike Hrvatske, prisjetio  se predsjednik Europskog mažoret saveza Alen Šćuric, naglasivši da danas u Hrvatskoj djeluje 55 mažoret organizacija s preko 7000 mažoretkinja, koje su neizostavno prisutne u mnogim događanjima svojih gradova i općina vezanih za sport, kulturu, humanitarne projekte i prezentacije. Svoje izlaganje završio je sjećanjem na dva preminula člana uprave HMS-a, Stanka Mazora i Karla Benka, u spomen kojih su ustoličine i godišnje nagrade za najveći doprinos mažoret plesa kao i najbolju stručnu osobu Saveza.

U ime domaćina  pozdravni govor svim članovima i gostima, predstavnicima gradskih i županijskih vlasti, među kojima je bio i ogulinski gradonačelnik Jure Turković, te predstavnici svojih saveza i gradova iz Bosne i Hercegovine i Srbije,  uputio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

U nastavku svečane sjednice predsjednica Hrvatskog mažoret saveza Elizabeta Mikelj uručila je posebne jubilarne nagrade za doprinos razvoju mažoret plesa  u Hrvatskoj, a prigodnim domjenkom svi timovi mažoretkinja predstavili su se gostima svojim tradicionalnim jelima, pićima i delicijama.

Ogulinske mažoretkinje DND-a zahvaljuju se svojim sponzorima koji su pripomogli da dostojno prezentiramo naše specijalitete i proizvode svoga kraja:  Gradu Ogulinu, LAG-u Frankopan, OPG-u Miščević, OPG-u Belavić, OPG-u Puškarić, Zelje-prometu, turističkoj agenciji Regoč tours, ugostiteljskom obrtu Gradina, Turističkoj zajednici Grada Ogulina, Branku Poljaku, Karmeli Matić, Biserki Tonković i Gordani Francetić.

U radnom dijelu Skupštine sa predloženih  17 točaka dnevnog reda, članovi su usvojili  financijsko izvješće za proteklu godinu, plan rada za 2015. godinu, podjeljene su trenerske i sudačke licence, a bilo je riječi i o novim zakonskim  pripisima vezanim za rad udruga kao i akata Saveza.

Izglasani su  i gradovi domaćini održavanja regionalnih prevenstava, tako da će grad Karlovac 12.travnja biti domaćin održavanja regionalnog prvenstva mažoretkinja zapadne Hrvatske, a Zadar će sredinom svibnja biti domaćin održavanja predstojećeg državnog prvenstva mažoretkinja Republike Hrvatske.

Skupština HMS - Rijeka 1.2.2015. 113 Skupština HMS - Rijeka 1.2.2015. 078