Blog

ODRŽAN 12. OPATIJSKI DJEČJI DAN

Opatijski mališani 4. svibnja su dvanaestu godinu zaredom obilježili Opatijski dječji dan, a ove je godine program održan u novom Kulturno-turističkom centru „Gervais“.

Stotine osnovnoškolaca i vrtićara okupilo se u velikoj dvorani „Gervaisa“, gdje su ih pozdravili gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i dječja gradonačelnica Petra Deranja.

– Kada smo gradili ovaj centar, mislili smo na vas, naše najmlađe građane i jako me veseli što ćete svoj dan proslaviti u ovom novom prostoru. Uživajte u lijepom programu koji ste pripremili s vašim učiteljima i odgajateljima u velikoj dvorani, a kasnije se zabavite u klubu, za koji se nadam da ćete ga često koristiti. Nakon izgradnje sportske dvorane i uređenja mnogobrojnih dječjih igrališta, dobili ste i prostor za kino, predstave i zabavu i moram istaknuti da Opatija opravdano i s ponosom nosi titulu Grada prijatelja djece, kazao je gradonačelnik Dujmić.

– Drago mi je da vas mogu pozdraviti u novom KTC-u „Gervais“ jer smo i mi, djeca, sudjelovali u njegovoj ideji i izgradnji. Na sjednicama Dječjeg gradskog vijeća davali smo prijedloge i nadamo se da će uvijek biti mjesta za nas i naše projekte, priredbe i događanja, istaknula je Petra Deranja te pozvala svu djecu da joj se obrate s primjedbama, prijedlozima i idejama za što bolji život najmlađih u Opatiji.

U programu koji je vodila Antonia Škorić plesnim i glazbenim točkama predstavili su se mališani iz Dječjeg vrtića Opatija, Mažoretkinje Grada Opatije, učenik Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Dominik Brnčić izvedbom na harmonici i učenica Glazbene škole „Mirković“ Natali Ružić. Nakon svečanog otvorenja Dječjeg dana prikazan je film „Ljepotica i zvijer“, a nakon prigodne zakuske mališani su zabavu nastavili uz DJ Lucu Montecchija na Disco partyju u klupskim prostorijama „Gervaisa“.

U poslijepodnevnim satima u Dječjem vrtiću Opatija održani su Dani otvorenih vrata, gdje su mališani i roditelji sudjelovali u sportskim takmičarskim igrama te raznovrsnim radionicama, poput likovne radionice, izrezivanja kartona, oslikavanja kukaca od papira, igrama kredom, izrade zmajeva i drugih.

Ove godine na Dječji dan je i Osnovna škola „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija obilježila Dan škole bogatim programom u „Gervaisu“ u kojem su sudjelovali zbor, lutkari, glazbeno-scenske skupine, produženi boravak, radionica RiRock i Star(i) Band uz posebne gošće Duška Jeličića Duleta, Zdravka Tomića, Luku Totara, Nikolu Jovanovića i RiSdance.

Moto Opatijskog dječjeg dana „zajedno za djecu“ podržala je i papirnica „Melior“ koja je po prigodnim cijenama i s popustima nudila svoje proizvode i usluge. Opatijski dječji dan održan je u organizaciji Koordinacijskog odbora Opatija – Grad prijatelj djece.