ODRŽANA BICIKLIJADA 2014. U NOVOJ GRADIŠKI

U petak, 12. rujna 2014. u Novoj Gradiški je u organizaciji Društva “Naša djeca”,  Auto kluba, Policijske postaje i Upravnog odijela za razvoj i europske integracije Brodsko posavske županije i Grad Nova Gradiška održana Biciklijada.

Biciklijada je tradicionalno dio HAK-ove akcije Sigurno i vješto u prometu a ujedno je njome obilježen i Europski tjedan kretanja u Brodsko – posavskoj županiji .

Biciklijada je za cilj imala promociju i odgoj za zdrav način života i kretanja, skretanje pozornosti javnosti na sigurnost novih sudionika u prometu, te poticanje malih biciklista na veći oprez na putu od kuće do škole.

biciklijadaNG1

Sudjelovali su polaznici prvih razreda osnovnih, gradskih škola, polaznici starijih vrtićkih skupina te članovi udruga Biciklist iz Slavonskog Broda i  Psunj iz Nove Gradiške. Mažoretkinje su male bicikliste pozdravile plesnim  nastupom u dvorištu Autokluba. Dobrodošlicu i sigurnu vožnju djeci su poželjeli predsjednica Društva Naša djeca Verica Lukačević, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Dražen Vlaović,zamjenica gradonačeknika Ljiljana Lukačevići pročelnik  županijskog Upravnog odjela za razvoj i EU integracije Marijan Štefanac.

biciklijadaNG2

Zatim se povorka biciklista predvođena plicajcem na motoru odvezla do poligona na kojem su kružno vozili u kraćem vremenu zbog kiše.

Svi su sudionici prigodnim darovima koji će ih podsjećati na njihovo prvo uključivanje u promet.

Predsjednica DND-a:
Verica Lukačević