Blog

ODRŽANO REGIONALNO PRVENSTVO MAŽORETKINJA ZAPADNE HRVATSKE U OGULINU

U organizaciji Hrvatskog mažoret saveza  i Društva Naša djeca Ogulin održano je u nedjelju 23. ožujka u Gradskoj sportskoj dvorani u Ogulinu Regionalno prvenstvo mažoretkinja zapadne Hrvatske. Prvenstvo je okupilo 13 mažoret sastava iz 7 gradova zapadne Hrvatske.

Uz domaće predstavnice, Ogulinske mažoretkinje, Prvenstvu su nazočile mažoretkinje iz Gline, Lekenika, Karlovca, Pule, Rijeke  te Viškova.

Delegirani suci ovog Prvenstva bili su: Elizabeta Mikelj IDCU – glavni sudac, Ivana Borgudan INC te Marija Topić Ramljak INC.

Natjecanje je započelo paradnim defileom, jednoj od dvije obvezne discipline mažoret plesa. Suci u ovoj disciplini ocjenjuju defile na stazi od 65 metara koja se mora prijeći u najviše od 2 minute. Suci ocjenjuju umjetnički i tehnički dojam, rad sa štapom te opći dojam.

Ogulinske mažoretkinje u disciplini formacija natjecale su se u kadetskom, juniorskom i seniorskom sastavu.

Iako su mažoretkinje ples u skupini tj. formaciji, vrlo uspješno se provode natjecanja najboljih mažoretkinja u kategoriji neformacija seniorki i juniorki. Tako su u ovoj disciplini svu ljepotu mažoret plesa i prakticiranje sa štapom pokazale mažoretkinje iz Rijeke, Pule, Gline i Ogulina i to: Lara Tonković kao seniorka u solo nastupu te duo nastup juniorki Dajana Jančić i Doris Prebežič.

Nastavak Prvenstva započeo je drugom obveznom disciplinom – koreografiranim programom gdje suci ocjenjuju koreografiju na pozornici dimenzija 12 x 12 metara i koja smije trajati od 2 do 4 minute. I u ovoj kategoriji formacija suci ocjenjuju bodovima umjetnički i tehnički dojam, rad sa štapom ovisno o kategoriji te opći dojam svakog pojedinog tima.

U pauzi prije proglašenja rezultata održana je i smotra na kojoj su nastupile Ogulinske mažoretkinje sa svoja dva tima: dječjim sastavom te sastavom kadetkinja B programa, Karlovačke mažoretkinje te mažoretkinje Halubajke iz Viškova.

Proglašenje rezultata, kao glavni sudac, objavila je gospodična Elizabeta Mikelj, a podjelu priznanja i pehara najuspješnijima dodjeljivao je naš gradonačelnik Jure Turković, koji je srdačno pozdravio sve mažoretkinje i roditelje ne skrivajući zadovoljstvo organiziranjem ovog natjecanja u našem gradu  te svima zaželio puno uspjeha i sreće na predstojećem državnom prvenstvu  u Vinkovcima početkom svibnja.

Rezultati natjecanja:

FORMACIJA SENIORKE
1. Pula
2. Rijeka
3. Karlovac
4. Ogulin

FORMACIJA JUNIORKE:
1. Pula
2. Ogulin
3. Glina
4. Karlovac
5. Rijeka
6. Lekenik

FORMACIJA KADETKINJE:
1. Pula
2. Glina
3. Ogulin

SOLO SENIORKE:
1. Rijeka
2. Pula
3. Ogulin

DUO JUNIORKE:
1. Pula
2. Rijeka
3. Glina
4. Ogulin

 Mnogobrojne probe, puno truda, ljubavi i smisla za ovaj lijepi hobi dali su brojne odlične rezultate. Ogulinske mažoretkinje  uspješno djeluju dugi niz godina i uvijek su nezaobilazni dio svih svečarskih prigoda svojega grada. Članice su  Hrvatskog mažoret saveza i svake godine redovno predstavljaju svoj grad na regionalnom i državnom natjecanju mažoret plesa.

I ovom prilikom zahvaljujemo se svim našim sponzorima na pomoći oko organizacije ovog Prvenstva: Gradu Ogulinu, Športskoj zajednici Grada Ogulina, Prvoj osnovnoj školi, trgovinama: Gavranović, Ka-3 iz Karlovca, Jamnici, bistrou Mliječni, Radio Ogulinu, Korektu d.o.o., OG-listu,  a posebno našim dragim roditeljima koji su bili s nama i bodrili naše mažoretkinje.