Blog

POSJET MR. SC. IVANA ČAČIĆA VIRJU

Društvo “Naša djeca” Virje organiziralo je u subotu, 12. travnja u novom Društvenom domu u Virju obilježavanje Dana planeta Zemlje pod nazivom “Naš planet je samo naš!” . Na samom početku goste je pozdravila predsjednica DND – a Virje Martina Molnar. Počasni je gost bio mr.sc. Ivan Čačić iz Državnog hidrometeorološkog zavoda u Zagrebu koji je održao predavanje na temu “Klimatske promjene i njihov utjecaj na gospodarstvo i život u Hrvatskoj”.

Uz njega su izlagali i članovi Ekološke i GLOBE grupe koje djeluju u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara, dipl.ing.biokem. Valentina Carek iz firme Prostor Eko iz Bjelovara stemom “Voda – izvor života” te voditeljica Dječjeg foruma Društva “Naša djeca” Nataša Sušanj, Eko aktivnosti članova Dječjeg foruma DND – a Virje i djece iz Dječjeg vrtića ” Zrno “. Prikazan je i kratki film “Voda” iz 2000. godine koji je nastao integriranom nastavom učenika i učitelja Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara.

Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja te su i Virovci željeli na poseban način obilježiti taj dan i dati svoj doprinos očuvanju okoliša i našeg planeta.

Kao završetak programa premijerno je prikazan spot na pjesmu „ Happy „ koji je u suradnji s Društvom “Naša djeca” Virje, Medijskom grupom virovske škole i brojnim udrugama koje djeluju na području Općine Virje snimila Katarina Franjo, profesorica hrvatskog jezika i voditeljica Medijske grupe u OŠ prof. Franje Viktora Šignjara.