Blog

OGULIN U BORBI PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA

Društvo “Naša djeca” Ogulin i Dječje gradsko vijeće Grada Ogulina kao suorganizatori Gradu Ogulinu i Pučkom otvorenom učilištu Ogulin obilježili su Dan Europe, 9. svibnja 2018.

U prethodnome tjednu,  dječji vijećnici sudjelovali su u radionicama na kojima su pripremali tematske plakate i pisali poruke protiv nasilja među vršnjacima. Izrađivali su i ždralove origami tehnikom, simbole prijateljstva i mira.

U srijedu, 9. svibnja, u prijepodnevnim satima, na info štandu, u središtu grada Ogulina DGV-ovci su održali prigodnu promociju i poziv na panel raspravu o međuvršnjačkome nasilju i prevenciji istoga. U 19 sati, u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin održana je panel rasprava na kojoj su, osim predstavnika Policijske postaje Ogulin Marijana Turkovića, pedagoginje u Prvoj osnovnoj školi Ogulin Arne Tomić i medijatorice, odvjetnice i registrirane izmiriteljice Maje Salopek, sudjelovala i djeca. To su bili Gabrijela Ivanjko, dopredsjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina i Roko Stipetić, bivši vijećnik Dječjeg gradskog vijeća. Na raspravi su se čule korisne informacije i prijedlozi za prevenciju nasilja među djecom. Također, može se reći da je ova tema tek otvorena i nastavit će se, ako ne prije, u Dječjem tjednu, u listopadu ove godine.