Blog

OGULINSKE MAŽORETKINJE NA KARNEVALU U VERONI

U petak, 23. veljače 2017. godine mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin sudjelovale su na poznatom karnevalu u Veroni. Karneval u Veroni najstariji je karneval u Europi, organizira se bez prekida svake godine od 1531.

Karnevalsku povorku sačinjavalo je preko 130 skupina, najviše iz Italije, ali je bilo maskiranih skupina i iz drugih država Europe.

Ogulinske mažoretkinje bile su jedine predstavnice mažoretkinja iz Hrvatske, tako da su bile izrazito ponosne i na tu činjenicu da predstavljaju svoj grad i državu.

U mnoštvu predivnih maski, alegorijskih kola i obilje konfeta koje su, doslovno, prekrile sve ulice grada, mažoretkinje su otplesale gradskim ulicama Verone dionicu od punih 9,5 kilometara u 3 sata defilea. Povorku je pratilo tisuće i tisuće ljudi, a često su iz publike čuli radosne povike “Bravo” i „Croatia”. Završetak karnevalske povorke odvijao se u večernjim satima na jednom od gradskih trgova  gdje se  svaka maskirana skupina predstavila svojim nastupom, a  sve je bilo popraćeno na velikom video zaslonu tako da je mnoštvo gledatelja moglo pratiti završni nastup svake grupe. Mažoretkinje,  iako umorne, ali vrlo sretne i pune utisaka, idućeg dana nastavile su turistički razgled grada uz odlazak do Arene, trećeg po veličini očuvanog rimskog amfiteatra i Julijine kuće sa poznatim balkonom. Nastupom u Veroni, ova generacija mažoretkinja,  stekla je jedno novo iskustvo u ovakvim nastupima a ujedno to je i podstrek i motivacija za daljnje treninge i nastupe.