Blog

ONLINE PANEL: UTJECAJ POJAČANE IZLOŽENOSTI DJECE I MLADIH DIGITALNIM MEDIJSKIM SADRŽAJIMA U DOBA PANDEMIJE

Mamina škrinjica i JGL u suradnji sa Savezom društava “Naša djeca”, a pod okriljem programa “Roditelji na zadatku”, organiziraju online panel na temu “Utjecaj pojačane izloženosti djece i mladih digitalnim medijskim sadržajima u vrijeme pandemije”, koji će se održati 27. svibnja 2021. godine u 18 sati putem Zooma.

Tijekom pandemije koronavirusa, mladi i djeca su u većoj mjeri izloženi digitalnim sadržajima, pogotovo tijekom samoizolacije te u periodima pojačanih zaraza Covidom 19 kada se više vremena provodi doma.  Tim povodom, stručnjakinje iz područja komunikacija, pedagogije i psihologije diskutirat će o medijskoj pismenosti djece i mentalnom zdravlju te savjetovati roditelje kako pružiti djeci podršku tijekom ovog razdoblja.

Sudionici panela su:

  • doc. dr. sc. Lana Ciboci – potpredsjednica Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu te prodekanica za znanost i kvalitetu na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment
  • prof. psihologije Sanda Puljiz Vidović – ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica
  • prof. socijalni pedagog Sanja Radić Bursać – stručna suradnica u znanosti i visokom obrazovanju Nastavno-kliničkog centra Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • moderatorica panela je voditeljica Doris Pinčić

U okviru panela bit će predstavljen video i priručnici o medijskoj pismenosti za najmlađe i osnovnoškolce u izdanju Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Društva “Naša djeca” Opatija čiji su sudionici: Sanja Škorić, dopredsjednica Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i tajnica Društva “Naša djeca” Opatije i Manuela Kranjec, koordinatorica projekata Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske.

Gošće panela odgovarat će na vaša pitanja o spomenutoj temi, zato pozivamo sve roditelje da nam do 24. svibnja pošalju pitanja za panelistice u Inbox Facebook stranice JGL Obitelj.