Blog

SLOVENCI PRIKUPILI 67.000 EURA ZA DJEČJU KUĆU U PETRINJI

POTPISANI DONACIJSKI UGOVORI ZA IZGRADNJU KUĆE »NAŠA DJECA« U PETRINJI

Potpisivanjem donacijskog ugovora napravili smo prvi korak u izgradnji kuće »Naša djeca« u Petrinji koja će obiteljima u Petrinji nuditi prostor za pomoć i druženje.

Nakon razornog potresa u Hrvatskoj krovna udruga za djecu Zveza prijateljev mladine Slovenije zajedno sa Radiotelevizijom Slovenijom provela je humanitarnu akciju »Za otroke Petrinje« kojom je prikupljeno 67.000 eura. Prema želji stanovnika Petrinje, a posebno obitelji s djecom, koji žele ostati u svojem gradu, prikupljenim sredstvima i sredstvima drugih donatora postavit ćemo montažnu kuću u kojoj će se odvijati različite aktivnost za djecu i obitelji.

»U Sloveniji smo u posljednji 50-ak godina imali razorne potrese, Kozjansko i Posočje, tako da su nam poznate nevolje i nemoć naših susjeda, možda i rodbine, prijatelja koje je potres tako pogodio.  Djeci i adolescentima je vrlo teško objasniti takve pojave i teško ih razumiju. U nadi da će se njihovi životi što prije normalizirati, mi na Radioteleviziji Slovenija rado smo započeli prikupljanje sredstava za sve njih u okviru prosinačkog dobrotvornog tjedna, a donatori, ponovo ste pokazali koliko ste suosjećajni i solidarni«, kampanju prikupljanja novca za petrinjsku djecu pratila je Natalija Gorščak, direktorica Televizije Slovenije.

Ugovor su potpisale Martina Botužić Dževerlija, predsjednica Društva »Naša djeca« Petrinja i Darja Groznik, predsjednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, koje su zahvalile svim ljudima iz Slovenije na donacijama i najavile da će kuća oživjeti krajem 2021. godine.

Kuća „Naša djeca“ – Centar za igru, psihosocijalnu podršku i zabavu djece, mladih i obitelji u Petrinji, osim tih usluga, pružat će i usluge pomoći u učenju, a na raspolaganju će biti i stručnjaci koji će pružiti psihosocijalnu pomoć djeci, adolescentima i roditeljima. Istodobno, to će biti i prostor za događanja, stručne i kreativne radionice i druge aktivnosti. Prikupljena sredstva također će se koristiti za kupnju opreme i ostalog pribora za djecu i adolescente koji će se koristiti u ovoj kući.

 

 

Post a comment

I accept the Privacy Policy