Blog

OZALJ DOBIO PRVU DJEČJU GRADONAČELNICU

Nakon što je prošle godine Ozalj dobio titulu Grad prijatelj djece, aktivnosti kojima se poboljšavaju dječja prava nastavile su se i u ovoj godini. Na prvim izborima za članove Dječjeg gradskog vijeća Grada Ozlja, koji su se održali u OŠ Slava Raškaj dana 18. travnja 2018. godine, neposrednim tajnim glasovanjem izabrani su sljedeći učenici: Tin Mihalić (4.razred), Ana Tuškan (4.razred), Matea Mlačak (5.razred), Emili Bakarić (5.razred), Ana Furjanić (6.razred), Lukas Lukunić (6.razred), Fran Benković (7.razred) i Luka Marković-Ficko (7.razred). Mandat članova je 2 godine.

Konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Ozlja održana je 17. svibnja 2018.godine u Gradskoj vijećnici Grada Ozlja, na kojoj su s malim vijećnicima bili predsjednik Gradskog vijeća Grada Ozlja Stjepan Zoretić, gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić, te voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Grada Karlovca Jasmina Rendulić, koji su im prenijeli svoja iskustva i zaželjeli puno uspjeha u radu.

Na drugoj sjednici, koja je održana 4. lipnja 2018.godine u Gradskoj vijećnici Grada Ozlja, članovi koji su se odlučili kandidirati za Dječjeg gradonačelnika predstavili su Dječjem gradskom vijeću svoj program i neposrednim tajnim glasovanjem najviše glasova i povjerenje vijećnika dobila je Matea Mlačak, a za njenu zamjenicu izabrana je Ana Furjanić.

Usvojen je Program rada Dječjeg gradskog vijeća Grada Ozlja 2018. – 2019. godine, a Koordinacijski odbor akcije Ozalj – grad prijatelj djece i Društvo Naša djeca Ozalj u suradnji s novoizabranim dječjim vijećnicima nastavljaju s aktivnostima usmjerenim poboljšanju kvalitete života djece u Ozlju.

Izvor: http://ozalj.hr/ozalj/obavijesti/ozalj-dobio-prvu-djecju-gradonacelnicu/