Blog

POČELA JE POSLJEDNJA SMJENA ZABAVNE LJETNE BAZE U POREČU

Fešte na kraju svake smjene Zabavne ljetne baze opet su „in“. Omogućuje ih pomlađen tim volontera, roditelja djece, od kojih su se neki odmah specijalizirali za roštilj. Nadahnjuje volja mladih roditelja da s djecom podijele veselje boravka u kampu. A nakon dobre fešte, u  ponedjeljak u jutro okupili su se roditelji i 70-ak djece na početku posljednje, četvrte smjene dječjeg ljetnog kampa Zabavna ljetna baza, koji organizira i vodi Društvo Naša djeca Poreč.

Puno poznatih lica, nekih zato jer su od početka ljeta u kampu, nekih zato jer su u kampu bili i ranijih godina, a bilo je i onih koji su tek došli otkriti veselje druženja. Djeca su podijeljena po dobnim skupinama, u tri grupe, koje vode profesionalni voditeljice, pomažu im asistentice i 9 mladih  volontera i volonterki. Nakon jutarnje prozivke i upoznavanja u „bazama“ (svaka skupina ima svoj prostor za rad kad je prevruće biti vani), kolone Ribica, Tuljana i Spužva Boba (svaka skupina odabere grupno ime) krenule su prema plaži Pical, na kojoj svakog dana djeca imaju topli obrok pripremljen u kuhinji hotela Valamar Zagreb. Tvrtka Valamar omogućava djeci korištenje umjetne stijene, a mnogi privatni poduzetnici na različitim lokacijama surađuju s DND-om, kako bi djeca iskušala različite sportove na vodi i na kopnu. Prijevoz djece do raznih lokacija u gradu  izvan njega također omogućavaju privatni poduzetnici. Puno je ljudi već godinama uključeno u aktivnosti kampa na različite načine, što Zabavnu ljetnu bazu čini posebno privlačnom djeci.

Više informacija možete vidjeti na Facebook stranici Društvo Naša Djeca Poreč ili na telefon 052 647 434  mobitel 091 11 33 334, odnosno e-mail dnd-porec@net.hr.