Blog

PODJELA DAROVA DJECI – ČLANOVIMA HVIDRE KUTINA

U organizaciji Udruge HVIDRA i Društava Naša djeca Kutina uoči božićnih blagdana u Pučkom otvorenom učilištu podijeljeni su prigodni darovi djeci hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata grada Kutine. Ovaj program darivanja organizira se već punih dvanaest godina, a Grad Kutina osigurava kupnju dječjih darova. Ispred grada djeci i njihovim roditeljima obratio se je osobno i gradonačelnik grada Kutine, gospodin Andrija Rudić, istaknuvši da Grad ovom gestom pokazuje da poštuje svoje građane koji su među prvima stali u obranu domovine i života djece.

Prije same podjele darova, mlade glumice iz Dramske skupine Društva Naša djeca Kutina: Luna, Barbara, Tina, Aleksandra, Klara, Petra i Lucija odvele su djecu i odrasle u priču o siromašnoj djevojčici i odbačenoj lutki koje su jedna drugoj uljepšale Božić. Za predložak scenskoj igri „Božić jedne lutke“ poslužio je dramski tekst Sanje Seferović-Bosak koji je uobličen u novo ruho. Priča progovara o životu siromašne djece među nama kojima je za razliku od njihovih vršnjaka koji imaju i previše, dovoljna samo jedna lutka da se osjete sretnima. Djecu su uvježbale voditeljice dramske skupine Helena Ćosić i Snježana Krpes, koja je ujedno i dramatizirala tekst. Za scenske rekvizite i ovaj se je put pobrinula voditeljica likovne radionice DND, Vlatka Vidiček Dam, a za svjetlo i zvuk koji je dočarao ugođaj gospodin Antun Bučar.

Odmah nakon predstave uslijedio je za djecu najvažniji trenutak – susret s njima najdražim „djedicom“ koji donosi željene darove i Božić čini ljepšim i čudesnijim. Ozarena dječja lica, darovi i fotografiranje djece s Djedom Božićnjakom i njegovim vrijednim pomagačima i ove godine za mnogu je djecu bio jedinstven trenutak.

Draga djeco, roditelji i prijatelji djece, hvala Vam na podršci našem radu s djecom i za djecu. Želimo vam čestit Božić i 2014. godinu ispunjenu zdravljem, zadovoljstvom i radošću.