Blog

SVEČANA SJEDNICA DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA I DJEČJEG FORUMA NOVE GRADIŠKE

U petak 6. prosinca, Dječje gradsko vijeće Nove Gradiške održalo je povodom Dana Grada svečanu sjednicu u Gradskoj vijećnici. Nazočnom gradonačelniku, predsjedniku Gradskog vijeća, gradskim vijećnicima i drugim odraslim gostima prikazali su svoj jednogodišnji rad. Dječji forum predstavio se igrokazom o dječjim pravima. Dječji vijećnici su govorili o problemima koje djeca u gradu osjećaju. Izrazili su i obrazložili potrebu kina, skate parka, bazena i klizališta za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, ali i želje za zapošljavanjem njihovih roditelja, te borbu protiv vandalizma i različitih ovisnosti.

U svom obraćanju predstavnici Grada čestitali su djeci na kreativnosti i zahvalili im na iskrenosti, jednostavnosti i ljubavi koju imaju za Novu Gradišku, a koja će gradu osigurati budućnost. Obećali su uzeti u obzir njihove prijedloge i za njih ostaviti vrata gradske uprave uvijek otvorena, te čestitali Dan Grada i nadolazeće Božićne blagdane.

Na kraju su mali vijećnici uputili svoje čestitke za Dan Grada, a uz blagdan Sv. Nikole darivali odrasle prigodnim paketićima.

Priredila: Zrinka Ferenčina