Blog

POVRATAK LJEPOTI USMENOG KAZIVANJA ZA DJECU

U dvorani Centra mladih Ribnjak službeno je promoviran audio CD „Hrvatske usmene priče“ koji je izišao u izdanju Saveza društava Naša djeca Hrvatske. Na promociji su, uz organizatore i realizatore projekta, bili nazočni i predstavnici Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport te Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba te djeca i roditelji.

Audio materijal sadrži izbor od tri priča iz bogate hrvatske tradicije usmenog kazivanja koje se danas mladim naraštajima prenose suvremenim medijima, poput audio CD-a, a nekada s koljena na koljeno u krugu obiteljskog ognjišta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koristeći visoku produkciju snimljenu u dramskom studiju Hrvatske radio televizije dramatizirane i uglazbljene priče: Kraljević i njegova žena, Kobilić i „Lakat brade, pedalj muža“ i Tri brati na dinamičan i djeci blizak način uvesti će ih u maštovit i bajkovit svijet hrvatskog folklora, vječnih tema istine, pravde, plemenitosti, pobjede dobra nad zlim, zadržavajući i dalje svoju uzbudljivost te potičući na igru i kulturu slušanja priča.

Dinamičnom dramatizacijom književnika Zvonka Todorovskog, redateljskom vizijom Anje Maksić Japundžić i snažnom glumačkom interpretacijom, a sve ukomponirano glazbenim ugođajem hrvatskog etno izričaja i starim napjevima umjetničkog dvojca Dunje Knebl i Tome Sombolca, ostvaren je autentični estetski i didaktički materijal kojega će rado slušati djeca i roditelji, a nastavnici, pedagozi, voditelji kreativnih radionica, pričaonica i igraonica koristiti u svojem radu s djecom.

U umjetničkom dijelu programa promocije nastupala je Dunja Knebl i djeca iz dramske skupine OŠ Remete u suradnji s DND Maksimir-Zagreb koji su za tu prigodu na osnovu priče s CD uprizorili scensku izvedbu Kobilića i „Lakat brade pedalj muža“. Cijeli projekt realiziran je uz pomoć donatora:

 zg      raiff    

hrt

Audio CD „Hrvatske usmene priče“ možete naručiti u Savezu DND Hrvatske (tel: 01/ 49 22 959; 01/ 49 22 957) po cijeni od 49,99 kn.