Blog

POZIV I PROGRAM NA ZNANSTVENU KONFERENCIJU S MEĐUNARODNOM SURADNJOM – DIJETE, IGRA, STVARALAŠTVO

Filozofski fakultet Split i Savez društava Naša djeca Hrvatske pozivaju Vas na znanstvenu konferenciju “Dijete, igra,  stvaralaštvo” koja će se održati 24. i 25. rujna u Splitu.

Već su poznati izlagači čiji su sažetci prihvaćeni, a Vas ovim putem pozivamo da sudjelujete na Konferenciji kao slušači i polaznici tematskih radionica. Osim radionica i izlaganja, na Konferenciji će biti organizirani i prateći sadržaji.

Program konferencije

Obrazac za prijavu

Na konferenciji  će se razmatrati različita tematska područja igre i stvaralaštva djece, od prava djeteta na igru, simbolički jezici, dječje stvaralaštvo, igra i stvaralaštvo u ranoj i predškolskoj dobi djece, u odgojno-obrazovnim ustanovama, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, igra kao terapijsko sredstvo i prostori za igru.

Tematska područja podijeljena  su na 4 sekcije:

 1. Sekcija „A“: Igra u obiteljskom i vrtićkom kontekstu
 2. Sekcija „B“: Igra, izražavanje i stvaranje u jezično-umjetničkom području
 3. Sekcija „C“: Igra i stvaralaštvo u nastavi, izvannastavnim aktivnostima i izvanškolskim aktivnostima
 4. Sekcija „D“: Igra u posebnim uvjetima

U okviru Konferencije biti  će organizirano 12 radionica. Teme koje će se obrađivati u radionicama su slijedeće:

 • Radionica  1: Upoznajte bolje svoje darovite učenike
 • Radionica  2: Igra kao sredstvo osnaživanja i integracije djeteta sa kroničnom bolešću
 • Radionica  3: Različiti način-jednako dostupna svima
 • Radionica  4: Primjena terapije igre u vrtićkom okruženju
 • Radionica  5: Emocije kod predškolske djece – osvještavanje i izražavanje kroz kreativne tehnike
 • Radionica  6: Svjetleća priča
 • Radionica  7: Ples i kreativni pokret u radu sa djecom
 • Radionica  8: Glazbeni doživljaj djeteta rane i predškolske dobi
 • Radionica  9: Od poticaja do predstave
 • Radionica 10: Igrom do prava djeteta
 • Radionica 11: Igra kao odgojna strategija u radu s djecom rizičnog ponašanja
 • Radionica 12: Poštovanje tuđeg mišljenja

Konferencija je namijenjena: djelatnicima iz sustava ranog, predškolskog i osnovnog odgoja i obrazovanja (odgajateljima, učiteljima, profesorima, stručnim suradnicima), djelatnicima iz zdravstvenog sustava, djelatnicima iz sustava socijalne skrbi, sveučilišnim nastavnicima i znanstvenicima, volonterima iz nevladinih udruga i dr.

Kotizacija skupa iznosi 400,00 kn (za uplate iz inozemstva 50 Eura), i uplaćuje se na IBAN račun Saveza društava Naša djeca Hrvatske otvoren u Zagrebačkoj banci: IBAN: HR5823600001101338005, poziv na broj: 24-09-15 (s podacima ime i prezime osobe/a sudionika za koje se uplaćuje kotizacija, OIB radi izdavanja računa te sa svrhom plaćanja – kotizacija za konferenciju „Dijete, igra i stvaralaštvo“). SWIFT oznaka za uplate iz inozemstva: ZABAHR2X. 

Napomena:

Za članove iz Društava Naša djeca za prvu prijavljenu osobu kotizacija iznosi 400,00 kn, a za svaku sljedeću 200,00 kuna. 

Rok za uplatu kotizacije je 20. rujna 2015.

Kotizacija uključuje radne materijale skupa, zbornik radova i sudjelovanje u jednoj radionici. 

Predbilježbu za sudjelovanje u radionici moguće je obaviti prilikom registracije na info-pultu prema rasporedu radionica.

Popunjeni obrazac za prijavu o sudjelovanju i potvrdu o uplaćenoj kotizaciji poslati na e-mail: konferencija2015@ffst.hr ili putem zemaljske pošte na adresu: Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, Amruševa 10/4, 10000 Zagreb (s naznakom za konferenciju „Dijete, igra, stvaralaštvo“).

Djelatnici iz odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske prijavu mogu izvršiti i putem Agencije za odgoj i obrazovanje. Konferencija je uvrštena u Katalog stručnih skupova Agencije za odgoj i obrazovanje. Broj prijava preko Agencije za odgoj i obrazovanja je ograničen (80 mjesta za djelatnike iz sustava ranog i predškolskog odgoja te 80 mjesta za djelatnike iz sustava primarnog obrazovanja). Prijave preko Agencije moguće su od kraja kolovoza putem mrežnih stranica Agencije na: www.azoo.hr i prijavnog linka: http://ettaeduazoo.hr.

Sve potrebne informacije o skupu možete dobiti na: konferencija2015@ffst.hr te kod izvršnog organizatora u Savezu društava Naša djeca Hrvatske, telefon: 01/ 49 22 959 kao i na mrežnim stranicama: www.savez-dnd.hr  i www.ffst.hr

Program je sadržajno veoma bogat i raznovrstan te vas očekujemo u velikom broju.

Kontakt osoba: Snježana Krpes, prof., programska i organizacijska savjetnica, info@savez-dnd.hr

 

 

logotipi, konferencija02