Blog

POZIV NA DVIJE VELIKE AKCIJE S DJECOM I ZA DJECU

Poštovani,

Savez društava Naša djeca Hrvatske kao krovna organizacija u koju je učlanjeno 96 osnovnih Društava Naša djeca Hrvatske, a čiji ste i Vi član, poziva osnovna Društva Naša djeca koja se nalaze u blizini poplavljenih područja da organiziraju aktivnosti s djecom i za djecu.

Kako je veliki broj djece i roditelja morao napustiti svoje domove i potražiti smještaj u prihvatilištima, pozivamo vas da pronađete mjesta i/ili prostore u kojima ćete provoditi organizirane i strukturirane aktivnosti s djecom. Djeca su najranjivija i našu pomoć trebaju upravo sada.

Druženja s djecom možete organizirati u kutićima „privremenih skloništa“, hodnicima, dvoranama i ostalim dostupnim prostorima. Na taj način omogućit ćemo da djeca zabavljena igrom, bar na trenutak zaborave na nevolje s kojima su suočeni zajedno s njihovim roditeljima, susjedima i prijateljima. Molimo Vas da nam javite što ste učinili.

skolski.pribor

Nadalje, Savez društava Naša djeca Hrvatske uoči nove školske godine krenut će s velikom akcijom prikupljanja knjiga, školskog pribora i igračaka za opremanje škola, dječjih knjižnica i vrtića. Ukoliko imate prostora za prikupljanje pribora i igračaka, u akciju možete krenuti već sada. Ako nemate dostupan prostor za odlaganje doniranog pribora, pozivamo Vas organizirate ovu akciju neposredno pred početak nove školske godine.

Nit vodilja naše organizacije uvijek je bila „Ljubav djeci prije svega, za osmijeh djeteta na licu!“ Stoga Vas još jednom pozivamo da učinite sve kako bi se naša djeca što prije počela smijati.

Hvala Vam!

Savez društava Naša djeca Hrvatske