Blog

POZIV NA ZNANSTVENO STRUČNI SKUP “DJETINJSTVO I DJEČJA PRAVA” U VARAŽDINU

Pozivamo Vas na otvorenje i sudjelovanje u znanstveno-stručnom skupu „DJETINJSTVO I DJEČJA PRAVA“ koji će se održati 1. i 2. prosinca 2017. godine u Gradu Varaždinu-prijatelju djece.

Skup povodom obilježavanja 25-te godišnjice osnivanja prvog Dječjeg foruma u Hrvatskoj, upravo u Društvu Naša djeca Varaždin, organiziraju Koordinacijski odbor akcije „Grad Varaždin prijatelj djece“, Savez društava Naša djeca Hrvatske i Društvo Naša djeca Varaždin, a posvećen je pravu djeteta na kvalitetno djetinjstvo.

Svečano otvaranje skupa započet će 1. prosinca 2017. godine Gradskoj vijećnici Grada Varaždina, Trg kralja Tomislava 1, Varaždin.

U okviru glavne teme skupa hrvatski znanstvenici, odgojitelji, učitelji, djelatnici u socijalnom, zdravstvenom i pravosudnom sustavu i stručnjaci različitih profila, predstavnici nacionalnih, regionalnih i lokalnih vlasti imat će priliku istražiti i prezentirati najnovija dostignuća iz područja socio-emocionalnog razvoja dječjih prava, oblicima dječjeg sudjelovanja u školi, obitelji, lokalnim zajednicama, suvremenog poučavanja o dječjim pravima iz Konvencije UN-a o pravima djeteta, odgoju i obrazovanju djece za volonterstvo, građanskog odgoja, održivog razvoja, kao i o dobrim praksama inkluzije ranjivih skupina djece te o dvadeset petogodišnjem radu Dječjih foruma u Hrvatskoj i Gradu Varaždinu.

Najljepše Vas molimo da svoje sudjelovanje potvrdite na e-poštu organizatora i suorganizatora skupa: dndvzd@gmail.com ili na karolina@savez-dnd.hr do četvrtka 30. studenoga 2017. godine.

Budite s nama i zakoračite u djetinjstvo i svijet dječjih prava u prekrasnom predblagdanskom Gradu Varaždinu-prijatelju djece kako bismo doprinijeli sretnom odrastanju djece.

Ovdje možete preuzeti i okvirni program skupa.

Veselimo se Vašem dolasku!