Blog

POZIV – NATJEČAJ ZA NAGRADU GRIGOR VITEZ ZA 2017. IZDAVAČIMA, DRUŠTVIMA, UDRUGAMA I AUTORIMA/CAMA

U slavljeničkom ozračju objavljujemo da Savez društava Naša djeca Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade „Grigor Vitez“ u sklopu obilježavanja obljetnice (50 godina Nagrade) raspisuje javni NATJEČAJ ZA NAGRADU „GRIGOR VITEZ“ ZA 2017. GODINU.

Natječaj će biti otvoren od 23. studenog 2017. do 19. siječnja 2018.

Nagrada Grigor Vitez dodjeljuje se najoriginalnijim umjetničkim i odgojnim knjigama za djecu, i to:

  1. Književniku/ici za najuspješnije književno djelo za djecu
  2. Književniku/ici za najuspješnije književno djelo za mlade
  3. Ilustratoru/ici za najuspješnije ilustracije u knjigama za djecu mlađe dobi
  4. Ilustratoru/ici za najuspješnije ilustracije u knjigama za djecu starije dobi

Rok za prijave i slanje primjeraka knjiga je do petka 19. siječnja 2018. godine, svakim radnim danom od 8.30 do 16.30 sati.

Riječ je o najstarijoj književnoj nagradi za dječju književnost koja se dodjeljuje od 1967. godine i 2018. godine će obilježiti 50 godina svog djelovanja. To je jedina nagrada kojom se nagrađuje i tekst i ilustracija u knjigama za djecu i mlade. Nagradom je dosad nagrađen 58 književnika/ica i 38 likovnih umjetnika/ica čije su nagrađene knjige za djecu ušle u antologiju dječje književnosti i ilustracije u Hrvatskoj te se ovaj program svrstava u kulturne programe od interesa za Republiku Hrvatsku. Nagrada „Grigor Vitez“ je vrlo bitan dio hrvatske kulturne baštine i tradicije te kao najstarija nagrada za dječju književnost značajno je doprinijela i još uvijek doprinosi njenoj afirmaciji i prepoznatljivosti. Kroz 50 godina neprekidnog održavanja Nagrade možemo reći da je i značajno doprinijela razvoju digniteta hrvatske dječje književnosti.

Svečanost dodjele Nagrade za 2017. godinu održat će se u travnju 2018. godine, a time će se ujedno i obilježiti  50 godina Nagrade.

Više o samim uvjetima Natječaja možete pročitati ovdje!

Sve ostale informacije o načinima prijave i Nagradi, možete dobiti u Savezu DND Hrvatske, telefoni: 01/49 22 959 i 49 22 957 ili na e-mail: marina@savez-dnd.hr (kontakt osoba: Marina Žilić).