Blog

PREDSTAVLJANJE AKCIJE GRADOVI I OPĆINE – PRIJATELJI DJECE NA 14. SAJMU ZDRAVLJA U VINKOVCIMA

U sklopu 14. Sajma zdravlja u organizaciji Grada Vinkovaca, Savez društava Naša djeca Hrvatske i Društvo Naša djeca Grada Vinkovaca održali su predavanje: Gradovi i općine – prijatelji djece: Kako pokrenuti akciju?
Predavanje je bilo namijenjeno djelatnicima lokalnih samouprava i koordinacijskim timovima za pokretanje akcije Gradovi i općine – prijatelji djece u lokalnim zajednicama.

Predavanje je održala Snježana Krpes, prof., voditeljica za organizacijski i programski razvoj Saveza DND Hrvatske, koja je upoznala nazočne s koracima koji su potrebni za započinjanje akcije u njihovim gradovima i općinama.

Nakon predavanja održana je radionica namijenjena Koordinacijskom odboru akcije Gradovi i općine – prijatelji djece Grada Vinkovaca u kojoj su prisutni dobili važne informacije koje će im pomoći u popunjavanju startnog upitnika, te planiranju izvedbenih aktivnosti u tekućoj godini, a sve u cilju potpunijeg ostvarivanja prava i potreba djece u svojoj zajednici i stvaranju prijateljskog okružja za rast i razvoj djece.

14. Sajam zdravlja održao se od 23. do 25. travnja 2010. godine u Vinkovcima, a predstavlja mjesto susreta osoba koje se zalažu za očuvanje, promicanje i unapređenje zdravlja i kvalitete života pojedinaca i zajednice.

Pripremio: Mario Perković, predsjednik Društva Naša djeca Grada Vinkovaca i član Koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine – prijatelji djece Grada Vinkovaca